6 činjenica o pravilnoj njezi i rukovanju vašim mošnjama

Bezbroj istraživanja povezalo je izloženost zračenju mobitela sa smanjenom kvalitetom i brojem spermija. Stoga stavite telefon u stražnji, a ne u prednji džep hlača.

Ohladite ih: Laptop na vašem krilu podiže temperaturu prepona, što može naškoditi kvaliteti sperme, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Fertility and Sterility. Uređaje držite na stolu, kaže dr. Lary Lipshultz, profesor urologije na Koledžu Baylor u Houstonu.

Pripazite na veličinu: Stariji muškarci s volumenom testisa većim od 20 mililitara riskiraju srčane probleme, kaže istraživanje iz časopisa Journal of Sexual Medicine. Autori kažu da oštećenje krvnih žila može povećati testise.

Maknite mobitel: Bezbroj istraživanja povezalo je izloženost zračenju mobitela sa smanjenom kvalitetom i brojem spermija. Stoga stavite telefon u stražnji, a ne u prednji džep hlača, savjetuje dr. Lipshultz.

Idite u krpe: Manje sna znači više hormona stresa, što može suzbiti proizvodnju sperme, kaže dr. Tobias Köhler, profesor urologije na Sveučilištu južnog Illinoisa.

Mirujte nakon operacije: Vazektomija neće uzrokovati erekcijsku disfunkciju, pokazalo je novo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine. Osim u slučaju seksa unutar 72 sata od zahvata. Zbog krvarenja i boli mogli biste patiti.

Ubijte pauke: Proširene vene u mošnjama, nalik paucima, mogu uzrokovati neplodnost i smanjivanje testisa, kaže dr. Köhler. Potražite urologa i dogovorite operaciju.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh