Kako vježbanje utječe na vaš “ponos”?

Primijetili ste kako se nakon sati i sati naporna vježbanja vaše tijelo mijenja? No, jeste li primijetili da se mijenja i vaš penis?

Da, mijenja se i vaš penis – potvrđuju to i najnovija istraživanja koja donosi Journal of Sexual Medicine, a koja tvrde kako muškarci koji redovito odlaze u teretanu i/ili na treninge imaju puno bolju erekcijsku funkciju od onih koji stalno sjede.

Prema MET metodi, koja mjeri trajanje i intenzitet treninga, muškarci koji treniraju najmanje 18 sati tjedno imaju zdraviji penis od “pasivaca”. Preračunato prema spomenutoj metodi, to znači otprilike sljedeće: 1 sat trčanja (svakih 1600 m istrčite za 10 minuta) ekvivalent je 9,8 MET sati, pa bi poželjnih 18 MET sati bila 2 treninga tjedno istim tempom.

Osim toga, evidentno je kako muškarci koji redovito vježbaju vode više računa o svom tijelu – hrane se puno zdravije, izbjegavaju pretjeranu konzumaciju alkohola i cigareta, redovitije posjećuju liječnika, stomatologa… dakle, imaju zdraviji stil života, koji je preduvjet i bolje erekcije te prevencije raznih bolesti.

Istraživanje nije obuhvatilo one koji treniraju više od 18 MET sati, no sasvim smo sigurni da bez obzira na intenzitet i količinu vježbanja, to ne može biti nezdravo za vaš organizam!

S druge strane, niz studija upućuje kako su kardiovježbe izvrsne i za srce, ali i za spolovilo. Tako je otkriveno da muškarci koji redovito vježbaju imaju zdravije krvne žile od onih s prekomjernom težinom, a one su presudne za kvalitetu erekcije.

Nadalje, vježbanje pomaže tijelu u stvaranju spoja dušikovog oksida koji također pridonosi čvrstoći erekcije. A što intenzivnije vježbate – to će biti bolje zdravlje vašeg penisa!!!

Jedini koji trebaju biti na oprezu su muškarci koji mnogo vremena provode na – biciklu! Naime, ograničavajuća odjeća za biciklizam i oblik sjedala znaju oštetiti međunožje i uzrokovati erekcijsku disfunkciju!

 

Zašto je važno obaviti sistematski pregled?

Ne čekajte simptome bolesti – da ne bude prekasno! 

Sedam namirnica koje će nabildati vaš – libido!!! 

Ne dajte da vam padne!

Od mirka do tvrtka: koliko je čvrst vaš veseljko?
Ovaj sadržaj napravljen je u suradnji s Pliva Hrvatska

Komentari

▲ Povratak na vrh