5 namirnica koje najbrže čiste organe od nikotina

Teško se odviknuti od cigareta, ali ako to planirate napraviti ili ste već učinili prvi korak ove će vam namirnice u tome - pomoći!

Svi koji su (barem jednom) odlučili riješiti se cigareta znaju koliko je to teško, no jednom kada donesete tu važnu odluku (podržavamo vas!) odaberite sve saveznike koji će vam pomoći da je sprovedete što – bezbolnije.

Pri tome je vrlo važno da ubrzate izbacivanje toksina (nikotina) iz tijela a u tome će vam pomoći neke namirnice koje imaju vrlo moćno djelovanje u čišćenju organizma.

1/ Zeleni čaj
Poznato je kako pušenjem tijelo gubi potrebnu vodu, pa organizam mnogo brže dolazi u stanje dehidratacije. Ispijanje zelenog čaja prepunog antioksidanasa ispire nikotin iz stanica.

2/ Špinat
Folna kiselina, kojom ovo povrće obiluje, važna je za normalan rad organizma, ali ujedno i pomaže tijelu da se oslobodi nikotina.

3/ Mrkva
Sadrži veliku količinu vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijla i vraćaju koži vitalnost koju joj je nikotin ‘ukrao’.

4/ Kupusnjače Brokoli, karfiol i kupus
Povrćepoput brokule, cvjetače i kupusa sadrži obilje antioksidansa koji izvrsno čiste organizam od mnogobrojnih toksina.

5/ Citrusi
Sok od naranče, limuna i(li) grejpa vrlo učinkovito čisti organizam od nikotina.

Komentari

▲ Povratak na vrh