Odlična prognoza gibona Kenta – Hrvatska pobjeđuje!

Gaučosi od sada sigurno više neće mirno spavati. Mišljenje je to gibona Kenta iz Zoološkog vrta grada Zagreba koji je prošlu utakmicu s Nigerijom izvrsno prognozirao

Pred Kenta (gibon pater familias) i njegovu obitelj stavljen je zadatak – babuške pune poslastica s obilježjima Hrvatske i Argentine – no on nije imao dvojbe. Izabrao je hrvatsku babušku i iz nje se poslužio povrćem i voćem

Iako se postavilo i to pitanje, dokazano je da na Kentov izbor ne utječe pozicija babuške. Naime, babuška s hrvatskim obilježjem ovaj je put bila na mjestu na kojem je u prethodnom prognoziranju pobjednika utakmice bila ona s nigerijskom zastavom.

Giboni su zavoljeli nazočnost babuški. Prva im se približila mala Fiona, a pratili su je roditelji Kulička i Kent. Fiona je proučila argentinsku babušku, no Kent je bio taj koji je odlučno prišao hrvatskoj babuški i iz nje krenuo vaditi hranu. Upravo to određuje pobjednika.

Sličnu ofanzivu koju su giboni pokazali na voće i povrće, djelatnici Zoološkog vrta žele vidjeti u srazu Gaučosa i Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Kent je izvrsnost u prognoziranju pokazao na prošloj utakmici, a sada bismo voljeli da zacementira taj status. Hrvatskoj smo reprezentaciji odmah javili njegovu prognozu. Nadamo se da će ostvariti njegovo predviđanje“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Ženski dio obitelji gibona posebno srčano navija za Vatrene. Kulički i Fioni toliko se svidjela hrvatska babuška da su je odnijele u svoju vanjsku nastambu. Djelatnici Vrta pozdravili su njihovo zbližavanje uz želju da obitelj istom dresu bude naklonjena i na idućem prognoziranju – na Dan državnosti u ponedjeljak, 25. lipnja u 10 sati.

dig

Komentari

▲ Povratak na vrh