Objavljene prve fotografije epske obrade Rata svjetova

Pogledajte niz prvih fotografija iz Rata svjetova (WAR OF THE WORLDS), koje obilježavajupočetak postprodukcije na željno iščekivanoj suvremenoj obradi bezvremenskog klasika H. G. Wellsa

Smještena u sadašnju Europu, RAT SVJETOVA je složena serija koja se temelji na bezvremenskoj priči H. G. Wellsa, a počet će s emitiranjem u listopadu na kanalu FOX. Velika nova dramska serija koja ima osam epizoda, jedinstveni je spoj ljudske drame i najbolje znanstvene fantastike.

Radnja serije započinje jedinstvenim događajem za povijest civilizacije: astronomi su otkrili prijenos iz druge galaksije, te napokon dobili siguran dokaz o postojanju inteligentnog oblika izvanzemaljskog života. Stanovništvo svijeta napeto iščekuje daljnji kontakt. Vrlo brzo će dobiti odgovor koji nisu očekivali. U roku od nekoliko dana, čovječanstvo je gotovo izbrisano; samo djelići čovječanstva preživjeli su u jezovito napuštenom svijetu.

U trenutku kada su se vanzemaljski brodovi pojavili na nebu, preživjelima su se nametnula osnovna pitanja – tko su ti napadači i zašto su odlučni u tome da nas unište? Ovo je priča o običnim ljudima koji su se našli u neobjašnjivim okolnostima i postali žrtve brutalnog rata. Međutim, divlji napad vanzemaljaca na Zemlju nije neosnovan: njegovo sjeme sije se pred našim očima.

„Živimo u doba tjeskobe; prepoznatljivi strahovi su endemski za kulturu. H. G. Wells je razumio kolektivni podsvjesni i nesvjesni strah“, rekao je Gabriel Byrne, koji je na čelu glumačkog ansambla serije. „U književnosti su distopijski romani i znanstvena fantastika sigurno mjesto u kojem se bavimo kolektivnim terorom. Ali ono što je Wells također razumio jest da najveća prijetnja ne dolazi izvana, već iz nas samih, a u ovoj novoj verziji priče nailazimo na upozorenje da nas jedino naša ljudskost može spasiti“.

„Ako nas vanzemaljci ikada posjete, mislim da bi ishod bio sličan onome kada je Kristofor Kolumbo prvi put doplovio u Ameriku, što se nije pokazalo baš dobrim za američke Indijance“. Stephen Hawking

„Ovaj citat Stephena Hawkinga tolika je inspiracija za ovu novu verziju Rata svjetova koliko i originalni roman H. G. Wellsa. Htio sam istražiti ideju da, baš kao i vanzemaljci H. G. Wellsa, čovječanstvo ima gotovo neograničenu sposobnost uništavanja onih koje smatra podređenima ili drugačijima. Ta svježa interpretacija tema iz klasičnog romana, a zamršenost ljudskih odnosa u njegovom je središtu, bilo između roditelja i djece, ljubavnika ili stranaca“, rekao je scenarist i izvršni producent Howard Overman. „Uz sve tajne i intrige najbolje znanstvene fantastike, ova je filmska adaptacija karakterna drama koliko i akcijski komad.”

RAT SVJETOVA uključuje hvaljeni glumački ansambl – Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Stéphane Caillard, Adel Bencherif i Guillaume Gouix, a najavljeni su i novi glumci – Ty Tennant, Stephen Campbell Moore, Bayo Gbadamosi, Aaron Heffernan, Emile de Preissac i Alysson Paradis. Gilles Coulier (De Dag, Cargo, The Natives) režirao prve četiri epizode, dok je Richard Clark (Innocent; Versailles) redatelj od pete do osme epizode.

Komentari

▲ Povratak na vrh