I naš nogometaš na listi osoba s najviše lažnih pratitelja na društvenim mrežama

Šokirat ćete se koliko poznati zapravo imaju lažnih pratitelja, a sve u želji da postanu što popularniji čime raste i njihova virtualna vrijednost!

ICMP (Internet Control Message Protocol), komunikacijski protokol zadužen za prijavljivanje pogrešaka na računalnim IP adresama, objavio je lisu ‘fake followersa’, odnosno lažnih pratitelja na društvenim mrežama.

Brojne su slavne osobe tako našle na udaru javnosti zbog podataka o umjetno kreiranim profilima zaduženima za pratnju i “lajkanje”, a pri samome vrhu liste nalazi se i naš Luka Modrić. Od 17 milijuna i 600 tisuća njegovih ‘pratitelja’ na društvenim mrežama, više od 8 milijuna njih uopće – ne postoji!

Lažni profili su zapravo kupljeni profili kako bi si neka osoba podigla popularnost na društvenim mrežama, čime u stvari raste i njihova virtualna vrijednost.

Na prvom mjestu nalazi se nogometaš Toni Kross sa 51% lažnih pratitelja a slijedi ga američka TV voditeljica i komičarka Elen Degeneres koju prati 74,4 milijuna ljudi, od čega je čak 49% lažnih naloga. Slijede je opet nogometaši Isco, Luka modrić i Philippe Coutinho.

Na listi su i brojne osobe iz svijeta showbizza, poput pjevačice Katy Perry sa 53% lažnih pratitelja, Kourtney Kardashian sa 80 milijuna pratitelja, od kojih je 49% lažnih, pjevačica Taylor Swift sa ukupno 119 milijuna fanova (49% lažnih), korejski superstarovi BTS sa 19 milijuna pratitelja (također 49 posto lažnih)…

Cijelu listu možete pohgledati ovdje!

 

Komentari

▲ Povratak na vrh