Pogledajte kako Planina podiže balvan od 205 kilograma u olimpijskom stilu

Voljeli bi vas vidjeti kako iznad glave podižete uteg teži od vas.

Ne možemo dugo bez Planine. Ovoga puta vam predstavljamo Instagram video u kojem Hafþór Júlíus Björnsson – Planina iz serije Game of Thrones, dvostruki pobjednik natjecanja Strongest Man in Europe i šesterostruki pobjednik natjecanja Strongest Man in Iceland – izvodi clean&press s utegom od 205 kilograma.

Već sama tehnika dizanja zaslužuje pohvale, jer je clean&press, odnosno nabačaj s potiskom iznad glave, prilično težak pokret u dizanju utega. Osim toga, kada ste zadnji put vidjeli nekoga kako podiže balvan od 205 kilograma? Čak je i Björnsson – koji i sam ima preko 200 kilograma, što je težina pune limene bačve ulja – imao problema s tom težinom ranije tog jutra, prije nego je objavio ovaj video u kojem slavi svoj novi osobni rekord u dizanju utega.

Nikada neće povjerovati što Planina pije da bi bio tako ogroman

No, iako bi još voljeli pričati o ovom impresivnom pokretu, ipak moramo spomenuti i nevjerojatno prodorne povike ohrabrenja koji dolaze od drugog čovjeka, koje ne vidimo u videu, a za kojeg pretpostavljamo da je njegov trener.

Ne znamo za vas, ali mi nikad nismo čuli toliko glasnih zvukova u nekom Instagram videu. Isprva bi mogli pomisliti da se skupilo 40-ak grlenih Islanđana koji motiviraju Björnssona potpuno nerazumljivim povicima, no koliko se može čuti i vidjeti, samo jedan grlati Islanđanin izvikuje nerazumljive riječi, a i Björnsson mu se pridružuje, pritom skupljajući snagu iz dubine njegove dijafragme.

Jači od Planine? Pakistanski Hulk golim rukama zaustavlja traktor koji pokušava ići unatrag

Prošlo nam je kroz glavu kako bi i mi voljeli imati prijatelja koji će nam pružiti ovakvu glasovnu podršku prilikom dizanja utega. Sigurno smo da bi bili osjetno bolji u dizanju utega. Ma bili bi bolji u bilo čemu.

Na kraju smo primijetili i veliku sliku Planine, obješenu na zid iza njega. Imamo je i mi, ali mi ipak nismo Björnsson.

Komentari

▲ Povratak na vrh