Threshold trčanje

Takvo trčanje poboljšava aerobni kapacitet podižući vašu sposobnost da apsorbirate i prenesete kisik u krv. A to vam pomaže da dulje vrijeme trčite brzo

Trčanje na 5 do 10 kilometara brzim, ali postojanim tempom koji je točno ispod vašeg anaerobnog praga – točke u kojoj tijelo počinje nakupljati mliječnu kiselinu koja izaziva žarenje u mišićima naziva se Threshold trčanje.

Zašto djeluje takvo trčanje?

Takvo trčanje poboljšava aerobni kapacitet podižući vašu sposobnost da apsorbirate i prenesete kisik u krv, kaže Tom Kloos, trenera trkača na duge pruge u Bay Area Track Clubu u Kaliforniji. A to vam pomaže da dulje vrijeme trčite brzo.

Isprobajte sami

Jednom tjedno trčite 5 do 10 kilometara tempom malo sporijim od tempa utrke. Cijelo vrijeme brzinu održavajte postojanom i jednolikom. Ako osjetite da vas peče, vaše se tijelo prebacilo na anaerobno gorivo – i prešli ste svoj aerobni limit. Usporite.

Preporuka: Želite više saznati o trčanju – bili početnici ili već napredni trkači – i od pravih zaljubljenika u trčanje i stručnjaka čuti korisne savjete, scrollajte po našoj rubrici TRČANJE.

Komentari

▲ Povratak na vrh