Testosteron je moćan hormon, ali s njim je potreban oprez!

Prirodno se "napucajte" testosteronom na ova četiri svakodnevna načina

Gorka je istina da nam s godinama pada razina testosterona. A to može prouzrokovati ozbiljne efekte na tijelo, uključujući: pad energije, smanjenje mišićne mase i snage, pad spoznajnih funkcija, smanjenje seksualnog interesa i potencije i depresivno raspoloženje!

Prirodno se “napucajte” testosteronom na ova četiri svakodnevna načina:

1/ Kupite brokulu i pojedite je
Kupusnjače, kao što su brokule i prokulice, daju vam dozu indol-3-karbinola (I3C). Taj spoj suzbija proizvodnju estrogena i pomaže u borbi protiv sala koje snizuje testosteron, kaže dr. John LaPuma. Pripremajte je na pari, a ne u vodi: I3C će se otopiti u vodi.

2/Jedite junetinu i postanite junaci
Prehrana bogata bjelančevinama podebljana utezima iz teretane, može vam podignuti testosteron bez lijekova.

3/ Riješite se prljave vode
Pitka voda redovito se provjerava na, među ostalim, i herbicid atrazin, no čak i “sigurne” razine mogu biti nesigurne: atrazin je u životinjskim pokusima snizivao testosteron. Dr. LaPuma savjetuje uporabu filtara za vodu koji uklanja atrazin, kao što je onaj Britin.

4/ Rano liježite i spavajte
Muškarci koji spavaju manje od pet sati noću imaju niže razine testosterona, upozorava LaPuma. Vaše tijelo proizvodi hormon dok krmite, pa skraćivanje vremena u krevetu znači da tvornica neće proizvesti potrebnu kvotu. Šest do sedam sati spavanja bilo bi idealno.

Komentari

▲ Povratak na vrh