Najbolji u svemu: kako biti faca u sportskom baru?

Pivo! Sport! Roštilj! Zvuči dobro – ali provjerite što možete učiniti da biste bili najuočljiviji na konobarovu radaru

NAUČITE NARUČITI
Kad je gužva, konobari u djeliću sekunde odlučuju koga će sljedećeg poslužiti. A to obično nije onaj koji se dere “Kooooonoooobaaaaar!!!” Poslužite se istim pokretima kao kad želite privući pozornost prijatelja: uhvatite njegov pogled, nasmiješite se i mahnite rukom. Konobar će to shvatiti kao prijateljski, a ne zapovjedni poziv.

OGREBITE SE ZA PIVO
Volite dobivati oklade? Kladite se u pivo: ispružite ruke i upitajte prijatelja koliko prstiju vidi. Reći će 10. Onda ga pitajte koliko prstiju ima na 10 ruku. Pomnožit će broj prstiju koje vidi s 10 i automatski će reći 100. Pravi je odgovor, naravno, 50. Osvojili ste besplatno pivo! Hvala i drugi put.

IZBJEGNITE ČEKANJE
Da, cool ekipa se nikad na tulumu ne pojavljuje prva – ali u sportskom su baru pravila malo drukčija. Provjerite na Googleu opciju “popular times” koja će vam pokazati kad je u baru najveća gužva i pojavite se sat prije. Em ćete pronaći dobar stol, em ćete na stolu imati i cugu i klopu prije gužve.

RAD NOGU JE ZAKON
Prvi će vam poriv biti da sjednete što bliže šanku; logično, tako ćete brže biti posluženi. Ali to nije neopasno za vaš struk: jedno je istraživanje pokazalo da su oni koji su sjeli za prva dva stola do šanka popili u prosijeku tri pića više od onih koji su sjeli tri stola od šanka ili dalje.

ESKIVIRAJTE PIJANCA
Prema pijanom gostu ponašajte se poput konobara – ignorirajte ga na lijep način. Nemojte biti grubi jer ćete tako sigurno završiti ‘u klinču’. Jednostavno prijateljski recite da vam je žao što se ne osjeća dobro i udaljite se. Ako se stvari počnu otimati kontroli, zamolite konobara ili vlasnika bara za pomoć.

Komentari

▲ Povratak na vrh