6 znakova da ćete dobiti nogu (na poslu)

Na današnjem tržištu rada nema više radnog mjesta na kojem ćete se zaposliti i s njega otići u mirovinu. Ako primijećujete da vas neki od ovih znakova prate na vašem poslu, možda vam se sprema otkaz

Turbulentna su vremena i vaše kompetencije koje su još jučer bile odlične i cijenjene, već sutra vašem poslodavcu mogu postati suvišne iz niza razloga. Budite spremni da se dočekate na noge. U tome vam možda mogu pomoći neki signali koji upućuju na to da vam se sprema otkaz:

1.Vaša tvrtka je u minusu

Ako vaša tvrtka ne ostvaruje zadane financijske ciljeve, profit je manji ili je čak u minusu, to je očigledan znak da su radna mjesta ugrožena“, tvrdi Adrian fan Men’s Healtha. „Zaposlenici su u svakoj kompaniji najveći trošak, stoga ih se prve reže. „Na koji način procijeniti kako stoji vaša tvrtka? Raspitajte se unutar i izvan tvrtke, a dobar su izvor informacija, naravno, financijska izvješća, informacije o konkurenciji, poslovni portali…

2.Vaša industrija doživljava potrese

Globalizacija i digitalizacija imaju svoje dobre strane, ali s lakoćom gaze lokalnu industriju. Ako radite u takvoj industriji, budite svjesni da nema povratka. Samo je pitanje vremena koliko će još izdržati. Ali kraj se nazire.

3.Netko je u Kazahstanu jako zeznuo stvar

Sve više radnika radi za „globalne“ igrače. I nema veze što vi ispunjavate financijske ciljeve lokalno, ako u nekoj drugoj državi vaša podružnica gubi novac. Tada padaju glave bez obzira na državne granice.

4.Šefovi zahtijevaju da nekog otpustite

Početkom 2014. godine čitatelj Kevin je morao otpustiti 20% svog odjela. „Dobio sam direktivu da otpustim 12 radnika s najvećim plaćama“, prisjeća se.“To je bila najteža stvar koju sam učinio. Sljedećeg su mi dana iz uprave zahvalili… i priopćili mi da mi smanjuju plaću za pola i sele me u drugi grad.“Pouka:ako ste dobili nalog da otpustite ljude, ne sumnjajte da je vaše ime na nečijem popisu.

5.Pijun ste u spajanju ili preuzimanju

Restrukturiranje, preuzimanje ili spajanje – riječi su koje bi trebale prestraviti svakog zaposlenika. Za ista se radna mjesta natječu novi ljudi, što znači da biste i pobijediti u tom poslovnom ratu. Ili ne.

6.Vaša tvrtka uvodi zabranu zapošljavanja

Obično je riječ o prvoj rupi kad je u pitanju stezanje financijskog pojasa. Odjednom prazna se mjesta ne popunjavaju, samo vi radite više. Menadžment svake tvrtke lako se navuče na takvo poimanje „efikasnijeg poslovanja“.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh