Scrotox: ono kad muškarci iz nekog razloga ubrizgavaju botox u svoje mošnje

Naravno, zašto ne.

 

Scrotox: to je Botox – sintetički neurotoksin koji blokira oslobađanje kemijskih signala od živaca do mišića, reducirajući mišićne kontrakcije – ali ovaj put, znate, samo za vaše mošnje. Možda ne mislite da bi dečki željeli da im se ubrizgavaju kemijski sastojci u njihove testise? No, certificirani plastični kirurg John Mesa kaže kako je do sada obavio scrotox na 15 muškaraca, a predviđa kako će se broj povećati u 2017. godini.

Dr. Mesa, referirajući se na temu “peglanja jaja”, otkriva kako sve više muškaraca bira ovaj tretman iz istog razloga zbog kojeg se bira botox – žele manje bora.

Budući da vaši testisi funkcioniraju pravilno jedino kada je njihova temperatura manja od temperature cijelog tijela, vaše se mošnje opuštaju u toplijim uvjetima, a skupljaju kada je hladnije. Tijekom vremena, to uzrokuje gubitak elastičnosti i stvaranje bora.

Kada ubrizgate botox u mošnje, on zaglađuje bore, tvrdi dr. Mesa. Također, omogućuje vašim testisima da se još više rastegnu, što ih vizualno čini većima. No, je li vrijedno da vas zbog toga liječnik bocka u vaše “dečke”?

“Tehnički, bolnije je ubrizgati botox u prepone nego u lice, jer je to osjetljivije područje,” objašnjava dr. Mesa. “No, uz pomoć lokalnog anestetika, minimiziramo bol, a jednom kada lijek popusti, nećete osjećati ništa!”

Tretman se može obaviti na svakom muškarcu starijem od 21 godine, traje oko 40 minuta a košta između 500 i 800 američkih dolara po području,” kaže dr. Mesa. Baš poput botoxa na licu, scrotox može trajati do 4 mjeseca.

No, da ne bi bilo zabune: nijedno istraživanje nije provedeno o medicinskim prednostima i dugoročnim učincima scrotoxa, pa se smatra isključivo kozmetičkim tretmanom.

Komentari

▲ Povratak na vrh