Pretvorite paperjastu bradu u frajersku grivu

Profesionalni brijači vam otkrivaju 3 savjeta za održavanje i njegovanje brade.

Zach Galifianakis, Conor McGregor, LeBron James… Ovi dečki moćnih brada u fokusu su naše pažnje. No, i vi možete od paperjaste brade dobiti grivu jednog drvosječe.

Samo slijedite naše savjete.

Provjerite dlake na licu

Imate li brkove, podrezujte ih prema dolje dok čekate da vam brada naraste za nekoliko dana. Ovisno o tome kojom brzinom raste, pretpostavljamo kako će vam trebati  manje od tjedan dana da se brada i brkovi izjednače. Razmislite koliko kratku bradu želite prije nego na određenim dijelovima lica uočite kako dlake ne rastu.

Ta činjenica određuje kakvu ćete bradu imati, tj. koji stil. Jesu li vam dlake guste i jake – razmislite o punijem izgledu, a ako su vam dlake rašrkane i slabije, za vas je kratka brada koju trebate redovito održavati. Ako ste u nedoumici, posavjetujte se sa frizerom ili brijačem.

Pravilno održavanje brade

Jednom kada ste se odlučili za oblik brade, najvažnije je imati kvalitetan aparat za održavanje. Čak i ako se odlučite za glomazniju bradu, morate je držati urednom. A kako bi je pravilno njegovali, sve što trebate jest krenuti trimerom ili brijaćim aparatom ispod vrata pa prema gore. Pređite preko cijele brade i zaustavite se na dijelu ispod ušiju kako bi se brada lijepo spojila sa zaliscima.

Usavršite svoj stil

Za što uredniji izgled, fokusirajte se na dobivanje ravnih linija na obrazima i vratu. Ovaj rub izgleda oštro, ali licu daje uredan izgled.

Držite se pravila: što je vaše lice duže, to bi dužina brade terbala biti kraća! Trimer će vam omogućiti i da lijepo uredite brkove točno iznad vrha usana, ili bilo gdje po potrebi, ako želite uredniji stil.

Na koncu, budite strpljivi dok vam brada raste, i ne forsirajte stil koji ne priliči ni kvaliteti ni dužini vaših dlaka.

Komentari

▲ Povratak na vrh