Donosimo ekspresna rješenja protiv neugodnog mirisa tenisica

Tenisice stavite u plastičnu vrećicu i u zamrzivač... samo je jedna od metoda ubijanja smrada

Kada u njima provedete nekoliko sati baveći se nekom fizičkom aktivnošću vaše tenisice će nakon toga najblaže rečeno neugodno mirisati. Pritom ne želimo reći da imate loše higijenske navike. Ovdje se radi o kombinaciji znoja i cipela, odnosno o savršenoj okolini za rast bakterija. Rješenje problema nije kupovina novih tenisica ili pranje u mašini, sve što trebate već imate u svom domu.

1. Soda bikarbona
U unutrašnjost tenisica stavite malo sode bikarbone i ostavite preko noći ili dok soda ne “upije” neugodne mirise iz unutrašnjosti tenisice. Ujutro istresite ili iščetkajte prah iz tenisica i ponovite proceduru po potrebi.

2. Zamijenite uložak
Ako vam je uložak iz tenisice oštećen, bacite ga i zamijenite novim. Možda su se bakterije naselile na oštećenom dijelu uloška i generiraju smrad.

3. Mijenjajte čarape
Ništa ne može spriječiti neugodan miris iz tenisice bolje od nošenja čistih pamučnih čarapa. Neki ljudi ne vole nositi čarape uopće, pogotovo na tenisice u ljetnim mjesecima, ali to se neće dobro odraziti na vašu obuću. Rješenjem poput stopalica noga će u vrućim danima lakše disati, a tenisica će se manje prljati.

4. Zamrzavanje
Tenisice stavite u plastičnu vrećicu i u zamrzivač. Ostavite preko noći, a zatim ih izložite sunčevu svjetlu. Niska temperatura, baš kao i sunčeve zrake, trebala bi ubiti bakterije koje su uzročnici neugodnih mirisa.

5. Alkohol
Tekućina koju bakterije najviše mrze je – alkohol. Ne treba objašnjavati zašto je alkohol bakterijama najgori neprijatelj. Osim toga, alkohol djeluje i kao sredstvo za dezinfekciju. U bočicu s raspršivačem pomiješajte malo alkohola, vode i par kapi eteričnog ulja od limuna ili naranče te pošpricajte unutrašnjost cipele i ostavite da se u potpunosti osuši.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh