Naučite gubiti

Kad vam kosa počne opadati, prestanite se brinuti i prilagodite se.

Kad ste je imali, uzimali ste je zdravo za gotovo. Sad kad nestaje, očajnički je želite nazad. (Ovo ne vrijedi samo za vašu kosu…) Čežnja za vremenima kad su imali kosu mnoge muškarce navede na pogrešan put: želeći nadoknaditi gubitak, muškarci često pokušavaju ostatkom kose prikriti “opustošena” područja vlasišta. “Što kraće šišate kosu, vaš će gubitak biti manje uočljiv”, savjetuje Adam Marino, frizer u salonu Mister Brown’s u San Diegu.

Pokušate li prikriti gubitak kose, izgledat ćete poput očajnika. Tipovi poput Jasona Stathama ili Matta Lauera ne začešljavaju ostatak kose preko ćelavih dijelova, zar ne? Razlika između njih i, recimo, Donalda Trumpa je u činjenici da su se ovi snažni dečki pomirili s gubitkom kose i karakterom skrenuli vašu pozornost s njihovih ćela na neke bitnije stvari. To može i vama poći za rukom – držite se samo ovih savjeta ljudi vještih sa škarama.

Konjska potkova

Ošišajte na 5 milimetara ili kraće. Pustite li kosu, izgledat ćete poput gljive. Recite frizeru da vas ošiša kratko i izgladi neravnine pri ćelavim dijelovima. Ili – još jednostavnije – kupite aparat za šišanje i ošišajte se sami.
Začešljajte: Nema potrebe modelirati tako kratku kosu. Eventualno utrljajte malo regeneratora, to će omekšati vašu kosu. Činite to svakodnevno nakon tuširanja.

Rupa na tjemenu

Ošišajte na 1,5 centimetar. Neka vas frizer ošiša stepenasto, tako da vam kosa na vratu bude kraća, a sve dulja prema vrhu glave. Prijelaz neka bude gladak – razlika u duljini između vrata i vrha glave ne smije biti veća od 1 cm.

Začešljajte: “Tako kratku kosu možete oblikovati da izgleda namjerno nemarno”, predlaže Craig Whitley, osnivač portala themensroom.com.

Ravnomjerno rijetka

Ošišajte na 1 centimetar ili kraće. Bonus: tako kratku kosu lako je održavati. “Zamolite frizera da vas šiša škarama – tako će na tanjim dijelovima moći ostaviti kosu malo dužom”, kaže Marino. Električnom je mašinicom to teže izvedivo.
Začešljajte: Neki gelovi i kreme čine vlasi težima, pa vam i cijela frizura “splasne”. Da biste dodali volumen, utrljajte u kosu malo kreme za teksturu.

Frontalni sudar

Ošišajte na 5 centimetara. “Češljate li se prema naprijed, zamolite frizera da malo oblikuje kosu na čelu”, savjetuje Whitely. Tako ćete dobiti pramenove malo nejednakih duljina, što će djelovati prirodnije.

Začešljajte: Vršcima prstiju zagrabite malo voska za kosu i utrljajte ga u kosu. “Počnite straga da biste izbjegli višak voska na kosi iznad čela”, kaže Marino.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh