Ispravan način šišanja, podrezivanja i brijanja svih dlaka (a ne samo brade)

Dlake mogu biti privlačne – ili odbojne. Naučite kako ukrotiti svoje za besprijekoran izgled.

Yeti si može priuštiti dlakavost od glave do pete. Drvosječe također. Ali, mi ostali moramo održavati svoje krzno dotjeranim. Neodržavana kosa može izgledati prljavo i učiniti vas starijim nego jeste.

Pjena za brijanje i žilet nisu jedino rješenje – tekstura dlaka varira od područja na kojem se nalaze, a neka područja su osjetljivija od drugih. Nastavite čitati, jer donosimo savjete kako svaku dlaku staviti na svoje mjesto ili je odstranite.

Obrve

Spojenim obrvama nećete steći nove prijatelje ili dogovoriti izlazak s djevojkom. Kako bi se pobrinuli za svoje obrve, koristite pincetu kojom ćete uloviti svaku dlaku pojedinačno što bliže korijenu; zatim je odlučno iščupajte.

Riješite se zalutalih dlaka na rubovima kako biste izoštrili izgled obrva.

Stražnjica

Ako odlazite na depilaciju leđa, zamolite da vam urede i stražnjicu. Neće vas koštati puno skuplje, a spasit će vas muke koju biste imali da to pokušate napraviti kod kuće.

Sve mora nestati. Ako nemate dlake tamo iza, bit ćete čišći i nećete se toliko znojiti.

Prsa

Nemojte pretjerati – većini žena su dlakava prsa muževnija. Želite ih samo održavati kratkima, oko 1,3 cm.

Tako će izgledati prirodno i uredno. Ako volite gola prsa, odlučite se na depilaciju voskom ili se pripremite na to da ćete ih morati brijati svaka tri dana. Jednodnevna brada na prsima izgleda smiješno i nije ugodna na dodir.

Pazusi

Dlakavi pazusi su idealno stanište za bakterije koje uzrokuju neugodne tjelesne mirise, stoga održavajte dlake što kraćima.

Podrezujte ih svakih nekoliko tjedana sa škaricama ili trimerom. Ako ih želite potpuno ukloniti, obrijte ih dok se tuširate, baš kako to čini vaša supruga.

Leđa

Depilacija voskom održava leđa glatkima do šest tjedana, za razliku od brijanja čiji učinak traje šest dana. Posjetite profesionalni salon, gdje će vam skratiti dlake škarama prije depilacije voskom koja će iščupati dlake s korijenom, kaže Laurem Rachel, kozmetičarka u salonu Boardroom Salon for Men.

Ako sami odlučite urediti leđa, trebat će vam pomoć partnerice i dobrog žileta.

Dlačice u nosu i ušima

Ove odbojne izrasline držite podalje od očiju uz pomoć trimera namijenjenog za ta područja, ili škarica za dlake u nosu. Budite oprezni kako se ne bi porezali.

Ova područja također možete depilirati voskom. Dlake u nosu nikada nemojte čupati pincetom – to će omogućiti ulazak bakterijama i alergenima.

Stidne dlake

Grmlje je loše; golo nije muževno. Upotrijebite škare i skratite ih za centimetar, kaže Ben Brown iz centra Blis spas.

Zatim uz pomoć mašinice za šišanje skratite dlake s unutarnje stane bedara – i na skrotumu – kako biste sve uredili. Dobro zategnite kožu kako vas mašinica ne bi zakačila, uštipnula ili porezala.

Komentari

▲ Povratak na vrh