5 stilskih lekcija s dodjele Zlatnog globusa

Plus: trenutno jedan od najodvažnijih načina "nošenja" brkova.

Na crvenom tepihu Zlatnog globusa mogli smo vidjeti neke od zvijezda s najviše stila u Hoolywoodu. Odabrali smo 5 favorita čiji nas je stil oduševio – a evo i što možemo naučiti od njih.

Brkovi kao najsmjeliji modni dodatak

Budimo iskreni: imati brkove može biti vrlo izazovno jer nikada ne znate kako će vam stajati. No glumac Milo Ventimiglia je na savršen način prezentirao “staru školu”. Uz besprijekorno skrojeno Ralph Lauren odijelo i kosu zalizanu unatrag – njegovi su brkovi  svemu dali dozu osobnosti.

Odijela na dvostruko kopčanje nisu za starce

Brojni su glumci za ovu svečanost odabrali odijela na dvostruko kopčanje. No, od Chrisa Pinea, preko Eddyja Redmaynea do Toma Hiddlestona unaprijedili su njihov izgled modernim detaljima poput uske siluete i slip-on obuće. Na crvenom su tepihu svi izgledali vrlo chic, a nikako dosadno.

Smeđa je nova crna

Donald Glover poznat je po modnoj odvažnosti. Naime, njegov je besprijekorni Gucci smoking zasjenio sve standardne smokinge u crnoj boji, za koje se odlučila većina holivudskih zvijezda. Upravo je on pokazao kako smeđa može djelovati vrlo svježe i uočljivo, a posebno nam se svidjelo kako je hrabro upario odijelo s crnim cipelama i leptir-kravatom u boji vina.

Sijeda kosa je totalno cool

Svi koji se brinu zbog novih sijedih vlasi, mogu odahnuti – sijeda je kosa cool. Pogledajte samo Ryana Reynoldsa, primjerice. Prihvaćanje neizbježnog i prirodnog starenja – umjesto da ga se prikriva – vrlo je šarmantno i otmjeno. I ženama se jako sviđa.

Najvažnije je biti fit

Evan Rachel Wood uvijek oduševljava modnim stilom, a na Zlatnom globusu je ‘ubila sve’ u  Altuzarra odijelu. Njezina popularnost leži u pažljivo odabranim detaljima koji su unisex – duža porubljena jakna savršeno stoji u ramenima, a bijela košulja tek ovlaš izviruju oko zapešća. Savršeno se poigrala s proporcijama, a s obzirom da joj odijelo savršeno stoji u prsima, mogla se poigrati s hlačama širih nogavica i oversized u struku. Za muškarce, to znači suprostaviti slim-fit odijelo sa, primjerice, velikom leptir-kravatom.

Komentari

▲ Povratak na vrh