Zbog čega su muškarci opsjednuti velikim – grudima?

Muško oduševljenje grudima ne prestaje od rođenja do njihove smrti

Razna istraživanja o muškom oduševljenju ženskim grudima razvila su i mnoge teorije psihologa i seksologa – svi oni žele odgovoriti na pitanje zašto su grudi tako važan faktor privlačnosti.

Ok, poznato je da je žudnja za velikim grudima povezana još od našeg rođenja – s dojenjem, koje je pak čista asocijacija s osjećajem ugode. Tradicionalno, žene s većim grudima oduvijek su se smatrale zdravije i plodnije, te sposobnije brinuti se za mnogo djece… pa su nekako na naslijeđu tih mišljenja proglašavane i najboljim partnericama.

Priznat ćemo, neki vole žene s velikim grudima zato što postoji glupa pretpostavka da su žene s bujnim poprsjem – lake.

Neki psiholozi, pak, tvrde da su muškarci opsjednuti grudima zato što ih žene skrivaju pa frajeri zbog toga imaju snažan poriv otkriti ih, gledati, dodirivati… Znanstvenici su došli do te teorije analizirajući društva u kojima žene ne prekrivaju grudi – tamo se može primijetiti manje zanimanje muškaraca za neodoljive “okruglice”, no, sve su to nagađanja.

Kako danas stvari stoje, čini se da bi muškarci mogli gledati, diviti se i uživati u ženskim grudima svaki dan – 24 sata bez prestanka. No, za razliku od prijašnjih istraživanja, postoje brojna moderna koja otkrivaju da muškarci obožavaju grudi – bez obzira jesu li velike ili male!

Komentari

▲ Povratak na vrh