U niskom startu – odbrojavanje do ekstaze!

Stručnjaci su nam dali podatke. Seksualni terapeuti upute. Rezultat: znanstveno potvrđeni načini kako da joj donirate sladostrašće

7/ Prikladno se pripremite

Zamijenite sve što zatomljuje užitak (obaveze, klinci) s onim što ga potiče (najstarije fotke vas dvoje kao para, glazba, mirisne svijeće), predlaže seksualni terapeut dr. sc. Ian Kerner. Kažite joj kako pod svjetlom svijeća izgleda nenadmašno. Dr. sc. Nicole Prause dokazala je da negativne misli o svom tijelu umanjuju ženama uzbuđenje dok gledaju pornografiju.

6/ Ne, još sporije!

Spremni za penetraciju? Prvo pitajte. Vlažno ne znači spremno. (I zato je lubrikant loša zamjena za predigru.) Stijenke njezine vagine trebale bi biti zadebljane i ‘jastučaste’. Dražite njezinu stidnicu penisom, igrajte se plitkim guranjem, savjetuje Kerner. Ili joj dajte neka se sama poigra, a vi možete gledati.

5/ Krenite polako

Nemojte prerano posegnuti za bradavicama niti za dražicom: nisu to tipke za paljenje. Ako nije dovoljno uzbuđena, može je boljeti da je se tamo dira, kaže seksualna terapeutkinja dr. sc. Lori Brotto. Motrite njezino tijelo: podignuti folikuli dlaka dobar su znak. Slijedite je, kažite joj: ‘Puštam da me vodiš.’

4/ Podražujte više područja

Neki stručnjaci kazuju da ženski orgazam može nastati u nekoliko točaka osim u očitoj dražici: bradavicama, uškama, grliću maternice, G-točki. Eksperimentirajte sami, savjetuje Kerner. Ljubite joj vrat, milujte joj slabine, šapućite joj u uho. I pokušajte joj stimulirati klitoris tijekom penetracije.

3/ Prestanite se brinuti o njoj

Pitate li je svako toliko dobronamjerno kako je (‘Jesi blizu?’), možete poremetiti njezin tijek, kaže seksualna terapeutkinja dr. sc. Erica Marchand. Brotto savjetuje da se umjesto toga usredotočite na točke kontakta: isprepletene ruke, gdje vam se trbusi dodiruju, kakav osjet imaju njezine grudi o vaše usne.

2/ Zabavljajte se!

Humor pomaže u gašenju regija zaduženih za razmišljanje, pa se oboje možete usredotočiti na ugodu. Trebate znati da postoji puno pravih načina, kaže Marchand. Ispadnete li ili padnete s kreveta, pa što onda? Neće mariti. Stoga se razvedrite, korisnije je pristupiti seksu kao zabavi.

1/ Pronađite putanju

Ključan je stalni ritam. Započnite ritmom i pritiskom za koji osjećate da je prirodan, kaže Marchand. Pitajte lagana, brza pitanja kako bi i ona ostala u trenutku: ‘Brže ili polaganije?’m, ‘Jače ili nježnije?’, ‘Kako se osjećaš?’… Nipošto ne: ‘Šta sad da radim?’! Ako vam se čini da je blizu, ništa ne mijenjajte!

Komentari

▲ Povratak na vrh