Tko želi više seksa u vezi – muškarci ili žene?

Istraživanje je otkrilo pomalo očekivane rezultate

Ne slažete li se s partnericom u nekim bitnim stvarima – bilo da želite, odnosno ne želite imati obitelj, kako i gdje potrošiti novac i gdje se vidite u budućnosti, vaš odnos može doživjeti neuspjeh. 

Ali seks je također veoma važan za vaš odnos. Pa što će se onda dogoditi ako imate različite želje i potrebe? Za početak, to je sasvim normalno. Čak ako bi jedno od vas voljelo da imate bogatiji seksualni život, smanjena seksualna aktivnost ne znači nužno kraj vaše veze.

Provedeno je istraživanje na više od pet tisuća ispitanika sa The Open Universityja iz Velike Britanije. Rezultati istraživanja otkrili su da seksualna intimnost, strast i učestalost seksa imaju tendenciju osciliranja tijekom dugogodišnjeg odnosa. Općenito, muškarci su htjeli više seksa od žena.

Oko 30 posto žena, koje nemaju djecu, reklo je da njihov partner želi da imaju više seksa nego što inače imaju, dok je samo 17 posto muškaraca bez djece reklo isto za svoje partnerice. Razlika je postala još izraženija kada su upitane žene koje imaju djecu. Njih 40 posto je reklo kako njihovi partneri žele više seksa, a samo deset posto očeva je ponovilo isto.

Ali ovo je jedna zanimljiva stvar: istraživanje je pokazalo da smanjena seksualna aktivnost parova nije bila povezana s nezadovoljstvom partnera.

Preporučujemo

Komentari

▲ Povratak na vrh