Sve o igranju uloga, vezanju i dominaciji naučite od – domine!

Hudsy Hawn, profesionalna je domina koja samo za Men's Health otkriva kako principi pristanka u BDSM-u vode prema zdravoj komunikaciji i boljem seksu

“Prije 13 godina razvela sam se od supruga. Bila sam osamljena; danju sam zabavljala djecu kao pjevačica u Disneylandu, a noću sam se zabavljala s muškarcima s Craiglista. Jedne sam večeri završila u kući nekog neznanca očekujući uobičajeni seks za jednu noć – ali te sam večeri doživjela prvo iskustvo s dominantnim tipom. Nakon toga informirala sam se o BDSM-u (igranje uloga, vezanje, dominacija i podčinjavanje), najprije putem knjiga, a potom i kroz prijateljstva s članovima te scene. Počela sam kao profesionalna podčinjenica te s vremenom napredovala do domine.

Dok čitam sve te #MeToo ispovijesti, shvaćam da me BDSM naučio neke osnovne stvari: kako izreći ono što želim i kako bolje “čitati” i razumjeti kad osoba pristaje na nešto, a kad ne. Neke vijesti – poput one o newyorškom visokom dužnosniku koji je “igranje uloga” koristio kao izliku za nasilje nad ženama – bacaju loše svjetlo na dogovorne perverzije. Ali inhibicije ili apstinencija nisu odgovor – odgovor je iskrenost i otvorenost. Bez obzira na to prakticirate li tradicionalni, perverzni seks ili nešto između, temeljni principi pristanka u BDSM-u vode prema zdravoj komunikaciji i boljem seksu.

Ne skrivajte svoje želje – razgovarajte o njima.

Recite (i pišite)

ŽELITE BOLJI SEKS? PITAJTE što je pali. To je osnova BDSM-a – prvo razgovarajte.

1 Vaša korist: kad partneru date mogućnost da komunicira o svojim skrivenim željama, istu mogućnost dobivate i vi sami.

2 Svakom svom klijentu isprintam tablicu sa svim mogućim skrivenim željama i ograničenjima. I držim je pri ruci prilikom seksa. Napravite vlastite tablice, dodajući aktivnosti koje vas pale i uklanjajući one koje vam se nisu svidjele.

Čak i ako ste za “običan” seks, kad raspravite unaprijed o nekim stvarima – poput ritma, novih položaja, svojih maštarija i jednostavnih stvari poput dodira (nježniji ili snažniji stisak, možda grebanje noktima?) – to vam pomaže da učite jedno o drugome.
Znate za lozinke, ne? U BDSM-u one su obavezne. Reći “stani” ili “ne” tijekom seksualne igre može biti zbunjujuće – te riječi mogu biti dio igre. Mnogima je teško reći “ne” jer se boje da time ne povrijede osjećaje svog partnera. Kad unaprijed odaberete lozinku koja će uvijek značiti “stani”, to vam omogućava da tijekom seksa kažete “ne”.

3 Ja volim princip semafora: crveno znači “stani”, žuto “uspori”, a zeleno “još, još, još”.

4 Tako gradite povjerenje, a povjerenje znači više seksa.

5 Igrajte se! U BDSM-u upotrebljavamo riječ “igra”. To ne znači nužno seks; to je igra za odrasle.

6 Genitalni seks je opcija.

6 Recimo, jedno je lijepo iskustvo uključivalo dečka i špagete. Voljela sam klečati uz njegove noge kad mi je posluživao večeru u zdjelici uz svoju fotelju. Jela sam na koljenima (“Dobra kujica!”), a on bi mi prstima prolazio kroz kosu i ljubio moje umakom umazano lice.
Lako možete postati redatelj vlastite seksualne maštarije. Počistite sobu. Razbacajte uokolo meke jastuke, prigušite svjetlo i namjestite ugodnu temperaturu.
Izbor glazbe? Instrumentalna je glazba idealna jer stihovi mogu odvući pozornost. (Spotify je pun senzualne glazbe.) Ali volim biti i u tišini, vezanih očiju. U tihoj tami ožive ostala moja osjetila. Miris njegove kože. Njegov dah na mom vratu. Dovoljno mi je očekivanje što će se sljedeće dogoditi.

Držite se puta

DOGOVORILI STE lozinke, kao i što želite, a što ne tijekom igre. Uživjeli ste se u igru i ona se napalila. Ali tada od vas traži nešto na što prije niste pristali. Zapravo, moli vas da to učinite. Što učiniti?
Držite se scenarija. Budete li se držali dogovorenog, rast ćete u njezinim očima. Ništa me ne pali više od muškarca koji kontrolira svoj libido i drži se dogovorenih pravila. U njegovim sam rukama mala maca. Ono što uvijek pali: usporite!

7 Žena je poput pećnice: želite li peći, morate joj dati vremena da se zagrije. Iako se čini da je u pitanju tijelo, BDSM je zapravo mentalna igra. Malo je stvari koje me uzbuđuju poput draženja i uskraćivanja.

8 Lagano pojačavanje intenziteta idealno je za uzbuđivanje partnerice. Nemojte se isključiti. ČAK I NAJVEĆI mazohist mora odahnuti. Zato nakon igre imamo “opuštanje”. To je poput rastezanja nakon treninga. U mom poslu pazimo na “sub drop”, depresiju koja katkad nastupi kod podčinjenika. Katkad bujica endorfina nakon igre tako naglo presuši i kod gospodara i kod roba da oboje trebaju vremena za oporavak.

9 Svaki par treba raspraviti što ih opušta nakon igrica. Možda je u pitanju masaža, češljanje kose, grljenje ili pisanje zajedničkog dnevnika. Uživajte zagrljeni i opustite se nakon igranja. O shoppingu ćete raspravljati poslije.
Sljedeći dan popričajte o tome što vam se svidjelo, a što nije. Pozivi i poruke dobar su feedback.

10 U njezinim cipelama: MOŽETE TO I DOSLOVNO učiniti, ako vas to pali. Ono što želim reći jest da pokušate gledati na stvari partneričinim očima. Volim biti i podčinjena, što me čini razumnom dominom.

11 Danas vam pomaže da naučite razmišljati poput žene. Kako? Podčinite se ženi. Možda vam to otvori nove vidike, možda vas opusti.
Jednom sam imala klijenta, moćnog direktora, koji je svoje tjedne igre sa mnom nazivao “odlaskom na spa tretman”. Nazivao me božicom, obožavao moja stopala, dopuštao mi da držim noge na njemu kao na tabureu. To ga je opuštalo od svakodnevne naporne uloge velikog šefa.
Netko tko to promatra sa strane, pomislio bi da dominantni partner upravlja svime, ali pravu moć ima, zapravo, rob. Rob se slaže ili odbija kad su nove stvari u pitanju, a obje strane mogu u svakom trenutku prekinuti igru upotrebom lozinke. Kad rob predaje domini moć, to čini dobrovoljno. Oboje moraju imati povjerenje jedno u drugo.

Ako želite da vam se netko podčini, morate toj osobi iskazati poštovanje. Što znači da ne smijete nametati stvari na koje ta osoba nije pristala. Partnerici morate dati što želi, a da biste znali što želi, morate je pitati!

Komentari

▲ Povratak na vrh