Ovo svaki muškarac treba znati o ženskoj ovulaciji

Sad vam je valjda jasno zašto se žene u 'te dane' ponašaju na čudan način

Čini li vam se ponekad da je vaša partnerica posebno zaboravljiva, zbunjena i izgubljena, možete slobodno odahnuti – ona nije poludjela ili poečla naglo stariti, nego je za to kriva majka priroda. Naime, istraživanje na sveučilištu Concordia otkrilo je kako žene često imaju problema s pamćenjem i koncentracijom u određenim fazama menstrualnog ciklusa.Točnije – kada je njezina razina estrogena visoka, a najviša je u vrijeme ovulacije, to remeti njezinu koncentraciju i odvraća joj pažnju od onoga čime se bavi u datom trenutku.

Istraživanja su, nadalje, pokazala i da je njuh žene tijekom ovulacije najjače izražen. U toj fazi ciklusa na vrhuncu je i proizvodnja feromona, tjelesnih mirisa koji signaliziraju seksualnu želju. U plodnom razdoblju žena uspijeva prepoznati vrlo raznolike mirise i selekcijom izdvojiti skriveni miris najpoželjnijega partnera.

No, u tom će vremenskom razdoblju žena i češće prevariti partnera – upravo zbog primarne težnje tijekom ovulacije, a to je da se njezina jajašca oplode!

 

Kako žene nanjuše pravog muškarca

Komentari

▲ Povratak na vrh