Ova su zanimanja ‘predodređena’ da češće varaju partner(ic)e

Istraživanje pokazuju kako neko zanimanje može imati vrlo veliku ulogu u predviđanju rizika od prevare!

Ashley Madison, kanadski online dating servis i servis društvene mreže namijenjen osobama koje su u braku ili stalnoj vezi (zvan i ‘portal za varalice) napravio je istraživanje među svojim korisnicima, koje je u konačnici otkrilo kojih je top 10 zanimanja koji varaju svoje partner(ic)e.

Premda nitko sa sigurnošću ne može zaključiti hoće li ga pogoditi ova neugodna sudbina, istraživanje je ipak otkrilo zajedničke ‘karakteristike’ nekim zanimanjima koja najčešće varaju svoje partnere.

Najmanji postotak varalica dolazi iz područja marketinga, poslova socijalnog rada, uslužnih djelatnosti – sve one, naime, zahtijevaju dobre komunikacijske vještine pa se time i povećava mogućnost prevare.

Nešto je veći postotak varalica zaposlenih u područjima financijskog poslovanja i obrazovanja; oko 8 posto žena i 9 posto muškaraca radilo je u financijskom sektoru, a 4 posto u sektoru obrazovanja.  Postotak raste ako ste zaposleni u, primjerice, poduzetništvu – jer podrazumijeva mnogo vremena na poslu, izbivanja od kuće, poslovnih putovanja i sl… što dobro dođe kao izlika za varanje.

IT sektor je na visokom 3. mjestu, a medicinski na 2., s visokim brojem žena – čak 23 posto u odnosu na 5 posto muškaraca.

Ljestvicu najvećih varalica drže zanimanja – prodaja, trgovina i građevina! Čak 29 posto muškaraca u voim sektorima vara svoje partnerice, dok je taj postotak među ženama ‘samo’ 4 posto!

Inače, portal Ashley Madison slavi slogan: “Život je kratak. Imajte aferu.” a ime je dobio po dva najpopularnija ženska imena, Ashley i Madison  Prema SimilarWeb, kompaniji za web analizu, portal je samo 2015. imao više od 125 milijuna posjeta mjesečno, a brojke iz godine u godinu rastu!

Komentari

▲ Povratak na vrh