Od mirka do tvrtka: koliko je čvrst vaš veseljko?

Što je veća čvrstoća erekcije, veće je zadovoljstvo oba partnera seksualnim životom, ljubavlju, romantikom i općenito zdravljem! Zato je optimalna čvrstoća erekcije svojevrsno mjerilo i jedan od elemenata koji je pokazatelj liječnicima da je potrebna intervencija, odnosno liječenje

Prema sve učestalijim istraživanjima, više od polovice muškaraca u dobi od 40 do 70 godina imaju problema s erektilnom disfunkcijom, neki više a neki manje. No, činjenica je i da sve više mlađih muškaraca pati zbog ovih tegoba – što samo dokazuje koliki je utjecaj modernog stila života na naše zdravlje: stres, uživanje u alkoholu, cigaretama, opijatima…

Rezultati, pak, svjetskih anketa seksualno aktivnih muškaraca i žena ukazuju na činjenicu da što je veća čvrstoća erekcije, veće je zadovoljstvo oba partnera njihovim seksualnim životom, ljubavlju, romantikom i općenito zdravljem. Pa je, shodno tome, upravo optimalna čvrstoća erekcije svojevrsno mjerilo  i jedan od elemenata koji je pokazatelj liječnicima da je potrebna intervencija, odnosno liječenje.

Kako odrediti čvrstoću vaše erekcije?
Prema nekim istraživanjima postoje 4 stupnja erekcije koje ukazuju na pojedine probleme koje muškarci imaju. Naime, svaki od njih otkriva koliki je najčešći stupanj čvrstoće vaše erekcije tijekom seksualnih aktivnosti u preotekla četiri tjedna:

  1. Vaš penis je povećan, ali nije čvrst – (rekli bismo poput ‘spužve’)
  2. Vaš penis je čvrst, ali nedovoljno čvrst za penetraciju – (usporedimo ga s ‘oguljenom bananom’)
  3. Vaš penis je dovoljno čvrst za penetraciju ali nije potpuno čvrst – (poput ‘neoguljene banane’)
  4. Vaš penis je čvrst i ukrućen – (bingo! ili ‘kolokvijalno’ rečeno – čvrst je kao krastavac!)

Kad je vrijeme da uključite ‘alarm’?
Stručnjaci upozoravaju da svaki muškarac prilikom seksualnog odnosa treba dostići 4. stupanj, ako taj dan već nije došlo do ejakulacije. Sve što je ispod tog stupnja, bez obzira događa li se tek povremeno, pokazatelj je mogućih problema i svakako se trebate javiti svom urologu!

 

Ovaj sadržaj napravljen je u suradnji s Pliva Hrvatska

Komentari

▲ Povratak na vrh