Još bolji ljubavnik: Vi ste na redu da joj date lekciju iz oralnog seksa!

Seksualne su se norme promijenile, kao i način na koji prilazimo oralnom seksu. Julie Vandal objašnjava što raditi kad pružate (što biste trebali) i primate oralno zadovoljstvo

ČUDNO JE VRIJEME za seks. Više istraživanja pokazuje da se cijele generacije sve manje seksaju. Ili se seksaju svi osim vas… Ili – što je najvjerojatnije – svi samo gledaju pornjavu na mobitelima i nije im stalo da živih partnera za seks.

Kad je o oralnom seksu riječ, stvari su još kompliciranije. Računa li se to uopće kao seks? Treba li vam zaštita? Trebate li u ljubavnom žaru pitati za pristanak? Pitanja je dovoljno da vam se cijela stvar unaprijed smuči. Da oralni seks ljudi uistinu sve više izbjegavaju, pokazuje i nedavno objavljeno američko istraživanje: milenijalci čak 66 posto manje uživaju u primanju oralnog seksa nego starije generacije.

A puno propuštaju. Očigledno. Isti podaci pokazuju da su se osobe koje uživaju u oralnom seksu u prosjeku u posljednjih godinu dana češće seksale i da su šanse da su u prošloj godini izlazile bile 43 posto veće. Pravi bonus: žene i muškarci koji su rekli da uživaju u oralnom seksu doživjeli su 21 posto više orgazama od onih koji su to zanijekali. Kako da riješimo tu zbrku i ponovno počnemo uživati u oralnom seksu? Bilo da pružate – a pružate, zar ne? – ili primate, evo kako da se vratite u (oralnu) formu.

PRUŽANJE

Prvo je pitajte (naravno)
Ona vjerojatno želi da joj se spustite između nogu. Jer taj je put, za većinu žena, siguran put do orgazma. Istraživanje iz 2016. godine pokazalo je da što češće žene primaju oralni seks od  partnera, to češće doživljavaju orgazam. Drugo je istraživanje pokazalo da gotovo tri četvrtine žena tvrdi da je stimulacija klitorisa nužna za jačanje snage orgazma!
Što ne znači da se morate odmah obrušiti s isplaženim jezikom između njezinih nogu – jer tu je i nemali postotak žena koje se ne osjećaju ugodno kad je vaše lice tako blizu njihovim genitalijama. “Jedan od glavnih problema vezanih uz žene kad primaju oralni seks je njihova neugoda i sram zbog vlastitih genitalija”, upozorava Vanessa Marin, seksualna terapeutkinja. “Slika muškarčevih usana, nosa i očiju na njihovim vaginama za mnoge je žene zastrašujuća.”Kad su takve žene u pitanju, bit će potrebno uvjeriti ih da vas izgled, miris i okus njihovih vagina uistinu napaljuje i da istinski uživate lizati ih i igrati se njima.
Ali možda ste se tek upoznali i niste imali priliku upoznati se s njezinim genitalijama. Stoga prije nego što prijeđete na stvar, upitajte za pristanak: “Stvarno bih te želio lizati, je li ti to u redu?!. Možda vas i odbije, ali ne shvaćajte to osobno – osobito nemojte pomisliti da je taj odgovor vječan. Istraživanja su pokazala da oba partnera više uživaju u oralnom seksu kad je u pitanju veza koja isključuje treće (i četvrte, i pete…) osobe.

Postanite bolji ljubavnik
Iscrtavanje slova ABC jezikom i nada da će svršiti prije negoli dođete do DEFG nije dobar stav. “Neki muškarci zakompliciraju stvar zamršenom tehnikom i pokušavaju puno stvari zaredom, što mnogim ženama smeta”, upozorava Marin.

Istraživanje Sveučilišta Northwestern pokazuje da ritmička stimulacija, poput lizanja klitorisa jezikom pokretima gore-dolje, pojačava njezine moždane ritmove i doslovno je baca u trans koji pojačava iskustvo i okidač je orgazma!
Ili iskušajte Kivin metodu, omiljenu pozu seksologinje Emily Morse, voditeljice podcasta Sex with Emily. Evo kako: umjesto da odozgo zaronite licem između njezinih nogu, učinite to sa strane, tako da vaše i njezino tijelo oblikuju slovo “T”. (A možete i glavu nasloniti na unutarnju stranu njezina bedra.) Kažiprst i srednji prst položite sa svake strane klitorisa, pa jezikom ližite lijevo-desno – tako ćete stimulirati veće klitoralno područje.
Još vam se jezik nije razvezao? Možda biste trebali posegnuti za aplikacijom. Na jednom je kraju spektra aplikacija Lick This, koja vam pomaže učiti tako da doslovno jezikom ližete ekran svog mobitela (odvratno!). S druge je strane OMGyes, znanstvenim činjenicama poduprt portal posvećen ženskom užitku. Portal vas vodi kroz žensku anatomiju i ima videouratke osjetljive na dodir za iPhone i iPad. (I nije samo za žene: iz uredništva portala tvrde da polovinu korisnika čine muškarci.) Za pristup jednokratno uplatite 39 američkih dolara, što je mala cijena ako želite postati kralj kunilingusa.

Budite pozorni
Aplikacije su fora, ali najkorisnije informacije o tome što pali vašu partnericu dobit ćete na samom izvoru. Pokušajte dokučiti što joj odgovara slušajući je kako stenje – ali nemojte se oslanjati samo na verbalne informacije jer neke žene (ne sve, naravno), znaju katkad svjesno pretjerati s glasanjem.
Umjesto toga, postavljajte točna pitanja, predlaže Marin. “Ne pitajte je što želi jer je to opće pitanje i ženama je na njega teško odgovoriti”, predlaže. Umjesto toga, zamolite je da usporedi. “Sviđa li ti se više onaj pokret ili ovaj?” Tako ćete dobiti uistinu vrijedne informacije.

 

Komentari

▲ Povratak na vrh