Jesu li vaše navike pogubne za vašu erekciju?

Maleni izbori tijekom dana polako se nakupljaju i obaraju vašu erekciju kao kakvu kulu od karata. Eric Spitznagel otkriva kako izgleda dan koji vas vodi do katastrofalnih rezultata tamo dolje

7:00
PROBUDITE SE ISCRPLJENI Ako ste premalo spavali, mogli biste imati probleme u krevetu. Ne zvuči jasno, no znanost tako tvrdi temeljem jakih dokaza. Čak i kod mladih muškaraca manje od pet sati krepkog sna svake noći može srezati razine testosterona za do 15 posto.

8:30
IDETE BICIKLOM NA POSAO Sjedalo na biciklu može ubiti erekciju, pogotovo ako je sic uzak i tvrd. Stvori se pritisak na međicu, teren sa šipražjem koji se nalazi između čmara i genitalija. Pritisak može oštetiti erektivno tkivo, kaže dr. Irwin Goldstein, voditelj Seksualne medicine na Sveučilištu San Diego.

10:00
POPIJETE BRUFEN ZBOG BOLI U KOLJENU Više je istraživanja pokazalo da stalno uzimanje nesteroidnih protuupalnih lijekova (kao što su ibuprofen, diklofenak i drugi analgetici) snizuje razine testosterona, povezano je sa smetnjama s erekcijom te gubitkom libida. Bol neka vam riješi liječnik ili fizioterapeut.

15:00
MARKIRATE TERETANU Aktivan život čuva erekcije, kaže Helle Gerbild iz Centra za seksološka istraživanja Sveučilišta Aalborg u Danskoj. Aktivnost može oživiti seksualni život: 40 minuta barem umjerene tjelovježbe 4 puta tjedno nakon šest mjeseci može popraviti probleme s erekcijom.

22:00
“ZABORAVILI STE” OPRATI ZUBE Ako ne želite četkati zube i upotrebljavati konac radi svojeg osmijeha, napravite to radi svojeg penisa. Paradontoza može povisiti rizik od problema s erekcijom.

22:30
GLEDATE TV U KREVETU Istina je da atrofira sve ono što ne koristite. Dobra je vijest da ne treba puno da popravite stvari. Godine 2007. finsko je istraživanje zaključilo da muškarci koji imaju seks jednom tjedno u usporedbi s onima koji to rade rjeđe imaju 50 posto rjeđe probleme s erekcijom. Oni koji triput tjedno imaju seks imaju i 80 posto rjeđe problema s tim. Dotok krvi tijekom erekcije sprječava stvaranje ožiljastog tkiva koje može uzrokovati erekcijsku disfunkciju.

 

Komentari

▲ Povratak na vrh