Dirty talk ultimativni je afrodizijak – koristite li ga?

Kada kažete što točno želite u krevetu ili to vokalizirate na druge načine, to može biti zapanjujuće, ali i znak da se otvarate. Vrijeme je da otkrijete svoj glas. I njezin.

Pretežnom broju frajera jezik se tijekom seksa sveže u čvor. U nedavnom je istraživanju čak 94 posto žena priznalo da su u krevetu glasnije od svojih partnera. OK, istraživanje je proveo britanski sex shop Lovehoney, ali znanstvenici se slažu.

Čak imaju i naziv za te zvukove – feminalna kopulacijska vokalizacija. Ona je dio načina uvjetovanosti žena: “Ženama je ugodnije biti ranjivima te pokazati muškarcima kako se osjećaju”, objašnjava dr. Jim Pfaus, psiholog sa Sveučilišta Concordia. A tu je i poticaj za uključivanje. “Uzbuđenje je povezano s različitim osjetilima i zvukovnim senzacijama”, kaže dr. Kristen Mark sa Sveučilišta Kentuckyja. Dečki, jeste li čuli? Vrijeme je da i vi guknete…

Erica se još sjeća SMS-a koji je jedne noći dobila od prijatelja Davea: “Oduvijek mislim da ćeš biti najbolja s kojom sam spavao.” Upravo je to trebala čuti. “Dat ću ti da radiš što god želiš”, odmah je odgovorila. Dopisivanje je idućih dana eskaliralo, a zatim su se susreli u baru. “Želim te pojebati”, promrmljao je dok ju je pritiskao uza zid. Kad su došli kod njega, brana je popustila. “Volim te lizati”, kazao je. Erica se nije mogla zasititi seksa. “Bila sam tako uzbuđena”, kaže. “Ja jesam tip za takvu konverzaciju, ali imam problema s prepuštanjem kontrole. Uzbudilo me što mi netko govori što da radim.”

Dirty talk

Prave riječi, izgovorene pravom jačinom, mogu srušiti zidove između partnera. A kada se to dogodi, možda ćete biti iznenađeni koliko je vaša povezanost postala snažnija. Uzmimo za primjer Oliviju i Patricka. Većinu vremena Oliviji se sviđalo što je Patrick uglađen, no u krevetu je željela nešto drugo. Jedne noći, nakon nekoliko pića, “iznebuha je počeo govoriti stvari kao što je: ‘Voliš moju karu. Jedino što želiš je ova kara”, priča ona. “Isprva mi se činilo malo šašavo jer mi se ne čini takav karakter. Ali način na koji je preuzeo kontrolu – jako mi se svidio.”

“Zvuk i govor oduvijek su važan dio seksa, ali učili su nas da ne upotrebljavamo ‘proste’ riječi te smo odrasli s određenom dozom čednosti”, kaže Valerie Peterson, profesorica komunikacijskih studija na Državnom sveučilištu Grand Valley. Povezivanje s nekim zahtijeva povjerenje – i, ističe dr. Peterson, “element povjerenja daje mogućnost da tijekom seksa možemo slobodno govoriti”.

Skloni smo pregovarati o svojoj ranjivosti, kaže dr. Peterson. “Pokušavamo ne otkriti karte i nekome dati prednost. Stoga, kada kažete što točno želite u krevetu ili to vokalizirate na druge načine, to može biti zapanjujuće, ali i znak da se otvarate.” Vrijeme je da otkrijete svoj glas. I njezin.

Prostačenje

Prostačenje tijekom seksa iznimno je osobna stvar: ono što nekoga uzbuđuje, na drugog može djelovati poput hladnog tuša. Upravo zbog toga otkrivanje takvih stvari nije potpuno lišeno rizika. Ali jednom kada smognete hrabrost izraziti se, to neće samo zacementirati vezu između vas nego vas i osloboditi inhibicija u krevetu. “Podizanjem njezina uzbuđenja može joj se nabrijati orgazme odvlačenjem pozornosti s onog što joj izaziva tjeskobu“, kaže dr. Pfaus. Vaša je zadaća iskušati malo prostačenja u krevetu. “U početku bi to moglo djelovati umjetno ili čudno”, kaže dr. Peterson. To će s vremenom nestati. Sari Cooper, newyorška seksualna terapeutkinja, savjetuje da prostačenje kombinirate sa zajedničkim masturbiranjem ili gledanjem pornića te oponašanjem onog što rade glumci u njemu – čak i ako je totalno šašavo. Opustite se i neka vam to postane uobičajeno. Ako se nekom od partnera nešto ipak ne dopada (pregrube ili blesave psovke), to svakako treba podijeliti s drugim.

Što god da radite, svakako se riješite vokabulara iz 50 nijansi – dajte joj iskrene, slikovite komplimente. “Recite joj što to točno smatrate najljepšim na njoj”, upućuje dr. Peterson. “Uostalom, koja žena ne bi voljela čuti baš to?

Komentari

▲ Povratak na vrh