Četiri neprijatelja vrućeg seksa

Ako vam je seksualni život postao jednoličan, to znači da se ne trudite dovoljno. Donosimo nekoliko strategija za "okretanje ploče".

Planiranje
To je velik problem parovima koji imaju djecu: pružila vam se rijetka prilika da noć provedete sami i, kvragu, mora biti seksa! Problem je u tome da ništa toliko ne ubija želju za seksom toliko efikasno kao zahtjev da seksa mora biti.

Rješenje: Napravite popis od deset stvari koje vas asociraju i navode na seks, predlaže dr. Cindy Braun, psihologinja i psihoterapeutkinja u kalifornijskom Calver Cityju. “One moraju biti seksualno otvorene – također odaberite ono što vam pomaže da se osjećate pozitivno u odnosu na vašu vezu.” Zamolite partnericu ili suprugu da napravi isto. Potom razmijenite svoje popise i obećajte jedno drugome da ćete svaki tjedan napraviti pet stvari s partnerova popisa.

Oboje želite sasvim različite stvari
Ona želi više maženja, a vi želite više penetracije. Nažalost, to se često događa pa počinje “borba za moć”, a to definitivno ne djeluje inspirativno ni na jedno od vas.

Rješenje: Zamijenite uloge jednom svakih šest tjedana. Dogovorite se da organizirate jedan intiman sastanak, ali jedino ako ona organizira erotski. Na vašem se sastanku koncentrirajte na senzualne dodire i – u tome je ključ – odreknite se penetracije i orgazma. Na njezinu erotskom sastanku zabranite odnos, ali ne i orgazam. “Kombinirajte i riskirajte”, kaže dr. Barry McCarthy, suautor knjige Men’s Sexual Health.

Ne služi vas (mislimo na vaše samopouzdanje)
Seks u stvarnom životu nije kao seks na filmu, ali to je standard po kojem se muškarci ravnaju. “Osjeti li muškarac da ne može ispuniti tu usku definiciju”, kaže dr. McCarthy, “možda će početi osjećati nervozu.” A to uništava svaku zabavu.

Rješenje: Ukinite seksualne odnose na mjesec dana! Muškarci katkad vide odnos kao krajnji cilj, ali kad nema krajnjeg cilja, nema ni utrke. A to znači da se morate koncentrirati na to da uzbudite jedno drugoga – samo iz zabave. “Shvatite to kao izazov”, kaže dr. McCarthy. “Istražujte različite dodire i različite razine zadovoljstva. Žudnja će se rasplamsati spontano. Ili neće.”

Previše se dobro poznajete
“Više intimnosti nije uvijek bolje”, kaže dr. McCarthy. “Previše intimnosti može uništiti erotiku u vašoj vezi.” Zapravo, nevjenčani parovi koji zajedno žive dvije godine ili duže najmanje se seksaju od svih ostalih grupa, uključujući i parove u braku, kaže on.

Rješenje: Planirajte “njegove” i “njezine” seksualne večeri. Jedne večeri mjesečno neka ona radi ono što želite. Druge večeri vi radite sve što vam ona naredi. Svaki mjesec odaberite drugačiji scenarij i iznenadite je. “Cilj je pomaknuti granice veze”, kaže dr. McCarthy, “tako da jedno drugo opet doživite kao seksualna bića.”

Komentari

▲ Povratak na vrh