ALERT! Osam seks trendova za 2019. godinu

Da, daaaa, bit će to uzbudljivo vrijeme za sve one koji traže zadovoljstvo

Prema nekim analizama 2018. bila je teška za seks. Ako vama nije, dakle, pravi ste sretnik! No, postoji obilje razloga da se veselimo sljedećih 12 mjeseci? Spoiler alert: da, bit će to uzbudljivo vrijeme za sve one koji traže zadovoljstvo. Svjetski lider u proizvodnji igračaka za intimno zadovoljstvo, LELO napravio je listu osam seks trendova u nadolazećoj godini. Pa krenimo!

Otvorene i poligamne veze
Seks i veze koje uključuju više partnera zabilježene su još u dalekoj povijesti, no s pojavom filma “50 nijansi”, BDSM i “nastrasnost” postali su široko prihvatljivi u društvu. U 2019. godini, vrlo je lako moguće da ćemo vidjeti kako se poligamne zajednice sve više istražuju. To nipošto nije revolucija, ali je svakako korak prema prepoznavanju dobrobiti ovakvih veza od strane ostalih (ako ne i odobrenju…još).

Soliranje i darivanje
Suprotno prijašnjim trendovima, jedan od najvećih u ovoj godini bit će porast broja žena koje sve dulje ostaju sretne solo igračice. Prema podacima LELO anketa provedenih u 2018. godini, zabilježen je eksponencijalni rast žena koje su kupovale za druge žene. Drugim riječima, ženama je sve udobnije naručivati proizvode za intimne užitke svojim prijateljicama, a očekujemo još jedan dramatičan skok: slanje seksualne igračke kao poklon nekome najbolji je način da se iskreno kaže: “Cijenim tvoju sreću”.

Lutke za seks
Lutke za seks postoje već desetljećima, najčešće su vrste s imenima poput “Roger More” i “Anita Blowjob”. No u 2019. godini lutke bi nas mogle iznenaditi, postaju punoljetne, s punom silikonskom konstrukcijom, jezivo živopisnim karakteristikama i potpuno pokretljivim unutarnjim kosturom koji nude prirodan raspon pokreta. I naravno, već postoje i muške i ženske verzije.

 

Umjetna inteligencija
U 2019. godini počinje revolucija umjetne inteligencije u seksu. To će se manifestirati na brojne zanimljive načine. Kotači se već okreću, ali na temelju uspjeha uređaja poput Amazonove Alexe, seksualni uređaji svih vrsta uskoro će moći naučiti uzorke idiosinkrazije vašeg zadovoljstva i sami se prilagoditi vama. Primjerice, koristeći biometrijske podatke (otkucaji srca, disanje i sl.), lutka za seks s umjetnom inteligencijom naučit će sve što volite i u skladu s tim reagirati. Ako, pak, vibrator sazna da vam se sviđa kad vam govori prljavo, njegovi algoritmi će s vremenom prilagoditi performanse kako bi točno saznali što bi trebali reći prije nego što to sami znate. A to vodi u sljedeći nadolazeći trend…

Integracija aplikacija/VR/Internet svega
Aplikacije za seksualne igračke postoje već neko vrijeme, ali nijedna zapravo nije bila uspješna. Postoji razlog za to: nitko ustvari ne zna što želi od aplikacije za seksualne igračke. To je jedna od onih stvari koje od 2014. godine proizvođači seksualnih igračaka pretpostavljaju da bi trebali imati, bez razumijevanja zašto. Ali sada se to mijenja. Primjerice, LELO lansira prototip uređaja za muško zadovoljstvo, LELO F1s koji uključuje komplet s aplikacijom koji, u suštini, korisnicima omogućuje da kreiraju vlastitu aplikaciju, da rade što god žele. F1s ima senzore i motore koji šalju povratne informacije pametnom telefonu, a njima se može upravljati kako god korisnik želi

Muško zadovoljstvo
Muške seksualne igračke (i ne nisu ‘rezervirane’ za gay osobe, dapače!) doživjet će pravi preporod u 2019-oj. Još prije dvije godine LELO je pokrenuo obnovljeni (ili novi) interest za uređaje za masažu prostate kad je lansirao Hugo, Bruno i Loki. Čini se da će se isto dogoditi i ove godine, s obzirom na to da cijela industrija počinje tretirati muške seksualne igračke s jednakim poštovanjem kao što se godinama tretiraju seksualne igračke za žene. Obratite pažnju na nove, kvalitetnije uređaje za muško zadovoljstvo u 2019. godini.

 

Žešće seksualne rasprave
Razgovori o seksu, seksualnoj jednakosti i ljudskim pravima postat će sve značajniji i žešći u 2019. Jer stari je poredak seksualnosti potresen do temelja. Tradicionalne seksualne vrijednosti su pod prijetnjom, a oni koji teže očuvanju i obrani glasniji su no ikad. To je pozitivan znak, znači da oni koji imaju naprednije stavove, pobjeđuju. Ova borba neće završiti u 2019. godni, ali će rasprave oko toga biti oštrije nego ikad prije – postat će gore prije nego što postanje bolje.

Sonična tehnologija/novi osjećaji
Kad je riječ o dizanju seksualnih igračaka, jedan od ograničavajućih faktora je naša anatomija. Sve je teže pronaći nove načine za stimuliranje istih živčanih završetaka, stoga većina proizvođača igra na određenu temu: veće, manje, snažnije, šarenije i tako dalje. U 2019. godini pazite na priljev seksualnih igračaka koje se više ne koriste tradicionalne vibracije, već jedinstvenu soničnu tehnologiju.

Komentari

▲ Povratak na vrh