5 stvari koje ne smijete reći goloj ženi

Dok je seks dobar, on govori sam za sebe. Ali kada nije, morate upotrijebiti riječi. Istraživanje objavljeno u Journal of Couple & Relationship Therapy pokazalo je da je komunikacija najvažniji faktor za uspjeh nekog para, čak veći od seksa. Zbog toga biste trebali pripaziti na jezik prije nego što kažete nešto što ćete požaliti. Konzultirali smo stručnjake pa doznali kako briljirati u razgovorima koje biste najradije izbjegli.

“Od tog su orgazma uvjerljiviji i naši političari”
Nikad je ne optužujte. Bilo bi najbolje da taj razgovor obavite izvan postelje. Kada ta tema prirodno iskrsne u razgovoru, iskreno joj i nježno recite sve što mislite: “Ne moraš glumiti orgazme. Želim da naša veza bude potpuno iskrena.” Tako ćete stvoriti međusobno poštovanje – u krevetu i izvan njega.

“Nemoj sad, radije bih čitao knjigu”
I vi, naravno, smijete katkad biti umorni i neraspoloženi, ali to vas mora iznenaditi koliko i nju. Pokušajte reći: “Ne vjerujem da to uopće govorim, ali totalno sam iscrpljen”. Zamolite je da se strpi do jutra, kada ćete napraviti sve što želi. Uvjeravanje i ispunjavanje obećanja je važno. Ako zna da vam je još privlačna, pristat će na kompromis.

“Želim s tobom isprobati nešto stvarno nastrano”
Čestitamo, upravo ste je prestrašili. Ako je na taj način pokušate navesti da ispuni vaše fantazije, vjerojatno ćete naići na otpor. “Omekšajte” je prije nego što otvorite tu temu: “Već me neko vrijeme kopka kakav je to osjećaj vezati se tijekom seksa. Što ti misliš?” Započnete li razgovor umjesto da je dovedete pred gotov čin nakon kojeg može samo reći “da” ili “ne”, dat ćete joj vremena da razmisli i pružiti priliku da u vašem prijedlogu vidi način da se povežete (i figurativno, ne samo doslovno), a ne želju za kontrolom.

“Bit ću slobodniji u krevetu nakon što se testiraš”
Ako ste još novi kao par i ne poznajete se jako dobro, ova će je rečenica vjerojatno razljutiti. Poruka koju ona čuje glasi: “Sumnjam da imaš neku boleštinu.” To baš i ne raspiruje njezin libido. Promijenite pristup, recite joj da se vi želite testirati kako bi ona bila sigurna u vas i pitajte je želi li da to učinite zajedno. Tako se neće osjećati kao da je optužujete.

“Ovo bi kao trebalo biti super?!”
Ako kažete nešto poput toga, ispast ćete bezosjećajna seljačina. Umjesto toga, pokažite joj da je i vama stalo do poboljšanja u krevetu. Pitajte: “Što bi željela da češće, a što da rjeđe radimo u krevetu?” Tako ćete doznati što misli o vašoj dosadašnjoj izvedbi, ali je i oraspoložiti za prijedloge kada na vas dođe red da kažete čega želite više, a čega manje. Trik: primjedbu ubacite između dva komplimenta pa će je još lakše primiti.

Komentari

▲ Povratak na vrh