Zaplešite uz Braću Blues na maksimirskom Vidikovcu

U sklopu programa Luftanje uz Mastercard ove subote prikazuje se glazbeni film Blues Brothers a okupljene će svojim koncertom zabaviti i Greenhoues Blues Band

Ljeto se pomalo bliži kraju ali zabava na najljepšem proplanku Parka Maksimir – Vidikovcu, ne prestaje.

Ove subote, u sklopu filmskog i glazbenog programa Luftanje uz Mastercard, na velikom će platnu biti prikazan fantastična američka akcijska glazbena komedija iz 1980. godine,  Blues Brothers. Film redatelja Johna Landisa zapravo je adaptacija skeča kultnog humorističnog showa Saturday Night Live a okuplja brojne glumačke i glazbene zvijezde – Johna Belushija, Dana Aykroyda, Johna Candyja, Jamesa Browna, Arethu Franklin, Raya Charlesa, Chaku Khan, Johna Leeja Hookera, Franka Oza, Stevena Spielberga, Twiggy, Carrie Fisher i mnoge druge.

Film prati dogodovštine dvojice braće, Jakea i Elwooda Bluesa, koji, nakon što je Jake pušten iz zatvora, kreću u “Božju misiju” spašavanja svog starog sirotišta od dugova. Cilj im je ponovo sastaviti svoj blues band i na velikom dobrotvornom koncertu zaraditi novac za sirotište. Film obiluje akcijom ali i, očekivano, odličnim glazbenim numerama među kojima su i sad već kultni hitovi – “Everybody Needs Somebody to Love”, “Shake a Tail Feather”, “Peter Gunn Theme” i, naravno, “Think” u genijalnoj izvedbi Arethe Franklin. Zanimljivo je i da tijekom cijelog filma, braća Blues gotovo nikada ne skidaju sunčane naočale i crna odijela, čime su izvršili utjecaj na razne kasnije filmove, poput, primjerice, “Ljudi u crnom”, “Psi iz rezervoara” i druge.

Stoga, ako se želite zabaviti uz film prepun akcije i dobro poznatih glazbenih hitova, zaputite se 1.9. na Vidikovac i uživajte u projekciji Blues Brothersa! Film počinje u 21h, a sam program već u 19h kad će nastupiti Greenhouse Blues Band i uvesti vas u čarobni svijet braće Blues.

Dan poslije, u nedjelju 2. rujna, na Vidikovcu će se održati još jedna filmska projekcija – ovaj put na redu je američka drama iz 1989. godine u režiji Petera Weira,  “Društvo mrtvih pjesnika”.

Komentari

▲ Povratak na vrh