Posljednji poziv za inovativne biznis ideje

Prijavljivanje projekata za Pitch Challenge – CATCH ulazi u posljednju fazu.

Natječaj se zatvara 1. srpnja 2016., kada nastupa preselekciona faza u kojoj članovi uprave Foundcenter Investment Berlin pristupaju analizi prijavljenih projekata. Upravu čine eksperti različitih profesija: dr. Markus Guba, Christian-Alexander Vry, Dejan Jocić, Daniel Schenk, Lothar Eckstein, Michael Walser.

Do sada je pristiglo preko 480 projekata i ideja iz IT industrije, agrikulture, umjetnosti i dizajna, medicinske tehnologije i ostalih sfera ljudskog djelovanja. Ako imate ideju koja ima potencijal za širenje na međunarodno tržište prijavite se na www.foundcenter.com.

Možda je upravo vaša ideja ona koja će u rujnu dobiti priliku za investiciju do milijun eura kada će se svi oni čije ideje prođu u veliko finale predstaviti direktno upravi njemačkih investitora Foundcenter Investmenta.

CATCH Pitch Challenge je prvi događaj njemačkog investicijskog fonda Foundcenter Investment, koji uspješno posluje u Berlinu i Los Angelesu, a odnedavno je otvorio sjedište za jugoistočnu Europu u Beogradu. Ukupni fond za investicije je 100.000.000 eura, a cilj mu je jačanje poduzetničkog duha i poticanje razvoja kreativnosti i inovacija, kao i doprinos razvoju projekata i već postojećih poslova čiji potencijal prelazi granice lokalnog tržišta. Kao katalizator inovativnog poduzetništva, Foundcenter Investment ne osigurava samo investicije, već je ujedno i tzv. „company builder“ – pruža sve elemente potrebne jednoj tvrtci: tim, kapital, biznis model i razvoj koji vodi do uspjeha na međunarodnoj razini.

“Inovacija treba biti kao četkica za zube, svi bi je trebali koristiti dva puta dnevno. Druga mogućnost je da bude rješenje nekog važnog svjetskog problema. Ne treba smišljati inovaciju imajućina umu zaradu. Izumitelj automobila nije razmišljao koliko će profitirati, već kako promijeniti transport ljudi”, rekao je Lothar Eckstein, član uprave Foundcenter Investment.

Komentari

▲ Povratak na vrh