Okusi Europe u Zagrebu 

Proteklog vikenda na Europskom trgu obilježen je Dan Europe, događanje u kojem tradicionalno sudjeluju zemlje članice EU, a kojeg je organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Gradom Zagrebom i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Tjedan Europe je bio prilika da se svi građani malo bolje upoznaju s Europskom unijom, stoga je protekli tjedan Predstavništvo EK u Hrvatskoj i Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj organiziralo niz događanja za građane u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske u organizaciji informacijskih centara Europe Direct.

Na samom početku događanja posjetiteljima su se obratili voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Staničić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

U sklopu događanja na Europskom trgu organizirana je i velika gastronomska fešta “Okusi Europe“ tijekom koje su veleposlanstva zemalja članica Europske unije omjerili snage u pripremi sendviča, prema svojim nacionalnim receptima te tradiciji. Vještine u spravljanju delicija ocijenjivao je stručni žiri pod kulinarskom palicomchefova Branka Ognjenovića, Nastasje Chiare Petrić i Mate Jankovića, koji su između 18 veleposlanstva  odabrali pobjednika. To je Finska, a njihove pobjedničke sendviče pripremala je Francina Dass, kuharica u rezidenciji veleposlanika Finske.

Posjetitelji su imali prilku uživati i u bogatom glazbenom programu za koji su se pobrinule mlade glazbene zvijezde, Jure Brkljača, Marko Kutlić, Antonela Đinđić-Nela, David Temelkov i Jelena Žnidarić Zsa Zsa. Dječji zbor Zagrebački anđeli pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Vitomira Ivanjeka-Vite otvorio je događanje pjesmom te izmamio osmijeh brojnim posjetiteljima, a  voditeljica programa bila je Doris Pinčić Rogoznica.

Komentari

▲ Povratak na vrh