Festival svjetske književnosti 2016. – ozbiljno dobar festival!

Plejada odličnih autora i ove godine u Hrvatskoj. Više od 100 autora iz 15 zemalja svijeta, od Bliskog istoka preko Europe do američkoga kontinenta, u 50 događanja u Zagrebu i Splitu. Ne propustite od 4. – 11. rujna!

Međunarodna kulturna manifestacija Festival svjetske književnosti, koji već četvrtu godinu zaredom u organizaciji nakladničke kuće Fraktura predstavlja neke od najvažnijih glasova suvremene svjetske i domaće književne scene, ove će se godine održati od 4. do. 11. rujna u Zagrebu te od 5. do 10. rujna u Splitu s posebnim fokusom na talijanske autore.

U četvrtak 1. rujna u Talijanskome institutu za kulturu bit će otvorena izložba likovnih djela nastalih prema motivima književnih djela, a 3. rujna u Medijateci Francuskog instituta bit će postavljena L.I.R. (Livre In Room) – digitalna kabina, mjesto na kojem će posjetitelji moći osjetiti kako je to kada hologram čita iz omiljene knjige. Sam Festival otvorit će gostovanje velikana talijanske književnosti Claudija Magrisa.

Poznatim programima Tribini Razotkrivanje, okruglom stolu, razgovoru Pisac i njegov čitatelj, tribini za gimnazijalce, programu posvećenom stripu i filmskom programu pridružit će se i Dvostruki portret – razgovor domaćeg i stranog autora. Festival će ove godine ugostiti večer poezije s izraelskim pjesnicima, a 8. rujna sudjelovat će u svjetskom čitanju poezije Demokracija bez populizma.

FSK 2016_cover_face

Među gostima Festivala posebno se ističu Antonio Pennacchi, Ugo Volli, Paolo Cognetti, Giorgio Pressburger, Dragan Velikić, Muriel Barbery, Johanna Holmström, Adriana Altaras, Laurence Plazenet, Karl-Markus Gauß, Goran Vojnović, Dušan Šarotar, Péter Gárdos, Viktor Horváth i Rade Šerbedžija te neki od najčitanijih suvremenih strip-umjetnika Zerocalcare, Christian Durieux, Aleksandar Zograf i Igor Kordej.

Festival će se održavati u kinu Europa i Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu te u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Detaljan program možete pogledati na službenoj stranici Festivala fsk.hr.

Komentari

▲ Povratak na vrh