Brojni poznati reciklirali s posjetiteljima na dm Story Green danu

Ove je subote časopis Story pretvorio Cvjetni trg u Zagrebu u zelenu oazu i okupio mnoge Zagrepčane, ali i poznate osobe poput Mirjane Mikulec, Antonije Šole, Marijane Batinić, Tihane Harapin Zalepugin, Kristine Burje, Ane Radišić. Zelenu akciju svojim je dolaskom podržao i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić

Časopis Story već šestu godinu zaredom obilježava Dan planeta Zemlje na dm Story Green danu i cijelu nakladu tiska na 100% recikliranom papiru. Riječ je o jedinstvenom iskoraku među tjednicima u Hrvatskoj kojim iz godine u godinu Story podiže svijest čitatelja o potrebi recikliranja i očuvanja prirode”, istaknula je glavna urednica Storyja Zrinka Ferina. Recikliranju su se priključila i brojna poznata lica darujući posjetiteljima sadnice za reciklirani stari papir, staklenu ili plastičnu ambalažu.

Projekt je podržao i partner dm koji je pripremio razne specijalitete spravljene od dmBio namirnica. “Priroda je nepresušan izvor inspiracije za dm. Tu inspiraciju pretočili smo u našu marku organskih proizvoda dmBio. Danas smo kuhali s dmBio proizvodima koji su dobiveni u skladu s visokim ekološkim standardima, što znači da se pri njihovoj organskoj proizvodnji iznimna pozornost pridaje očuvanju ravnoteže u prirodi. U ime dm-a pozivam sve naše građane da nam se pridruže jer malim promjenama u svakodnevnom životu možemo potaknuti veliku promjenu u životu našeg planeta”, istaknula je Gordana Picek, prokuristica iz dm-a. Na Story Green danu posjetitelji su kušali sve okuse kave Barcaffe i uvjerili se u njihovu vrhunsku kvalitetu.

U sklopu dm Story Green dana nastupio je i bend Pravila igre, a najmlađi su uživali u izvedbama dječjih zborova Kikići i Zagrebački anđeli te u zabavno-edukativnim radionicama, kroz bojenje i slikanje motiva iz prirode, recikliranje te izrade igračaka od ambalaže, u kojima je sudjelovala i poznata akademska slikarica Ana Barbić Katičić. Ekskluzivno je predstavljena i eko modna revija Krie Designa, na kojoj je dizajnerica Kristina Burja ukazala na važnost održivog razvoja modne industrije te istaknula da moda, industrija i ekologija mogu ići pod isti nazivnik. Talijanska škola mode i dizajna Callegari svojim je originalnim idejama dodala posebnu notu cijelom događanju. I ovaj dm Story Green dan osvijestio je posjetitelje na važnost očuvanja okoliša i recikliranja te neprestane brige za planet Zemlju tijekom cijele godine.

Komentari

▲ Povratak na vrh