Vječna dilema: odreći se kruha ili slatkoga?

Jedno od najčešćih pitanja na koja nutricionisti i stručnjaci za dijete moraju odgovoriti jest; trebamo li se tijekom večere odreći kruha i(li) deserta ako želimo smršaviti

Na veselje svih nas koji volimo slatko odgovor je – uvijek je bolje odabrati desert! Naime, premda se pa prvi pogled čini kako je desert lošiji izbor od kruha jer sadrži šećer, a samim time i prazne kalorije, stručnjaci ipak glasaju za – slatko!

Naime, većina ljudi smatra da obrok nije zaokružen ako ne pojede nešto slatko na kraju. Stoga, ako se odluče preskočiti desert a odabrati kruh velika je vjerojatnost da će s malim odmakom nakon večere ipak krenuti u potragu za ‘nečim slatkim’ i slistiti više slatkog nego što su planirali. Tako ispada da se ne odriču – ničega!

Na koncu, s obzirom da ipak želite izgubiti višak kilograma (jer se u protivnom ne bi morali odricati ni jednog ni drugog, zar ne?) ipak birajte voćni kolač ili onaj od tamne čokolade ili kokosa – umjesto kremaste torte ili torte pune raznih kaloričnih nadjeva.

Komentari

▲ Povratak na vrh