Salata s roštilja

POTREBNO VAM JE: Za 6 porcija

  • 1/2 šalice + 6 žlica maslinova ulja
  • 3 duguljaste rajčice, prerezane
  • 3 gljive portobello
  • 3 klipa kukuruza, očišćena
  • 1 veliki luk, narezan na četvrtine
  • 1/2 kg šparoga, očišćenih
  • 1/2 kg haloumi sira, narezanog na ploške debele 1 cm
  • 2 glavice salate (rimske ili iceberg), narezane na četvrtine
  • 1 glavica radiča, narezana na četvrtine
  • 3 žlice limunova soka
  • 3 žlice dijonskog senfa
  • 1 žlica nasjeckane ljutike

PRIPREMA:

  1. Jako zagrijte roštilj. Sve povrće premažite s pola ulja. Na roštilju, pod poklopcem, ispecite rajčice, gljive, kukuruz i luk. Pecite 10 do 20 min, tj. dok ne omekšaju. Ostavite sa strane.
  2. Na roštilj dodajte šparoge, sir, salatu i radič. Pecite otklopljeno oko 5 min uz često okretanje. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
  3. Narežite luk, gljive, šparoge, sir i salatu te stavite u veliku zdjelu. Nožem skinite zrna s klipa kukuruza te narežite radič pa i njih dodajte u zdjelu.
  4. U zdjelici pomiješajte 6 žlica maslinova ulja, limunov sok, senf i ljutiku. Poslužite kao dresing.

Budite grill majstor – ZAPECITE BILO KOJE POVRĆE!

Vrijeme pečenja povrća i voća ovisi o njegovoj teksturi: što je čvršća, potrebno je više  vremena na otvorenoj vatri

  • VRLO ČVRSTO – krumpiri, mrkve – 10 do 20 min
  • SREDNJE ČVRSTO – luk, kukuruz, gljive – 5 do 10 min
  • PRILIČNO MEKO – rajčice, mladi luk – 1 do 5 min

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh