Obožavate češnjak? Kako se najesti, a da svi oko vas ne ‘umru’ od smrada

Otkrijte namirnice koje u potpunosti eliminiraju neugodne mirise ovog 'lijeka za sve'

Za češnjak vrijedi da je najbolji prirodni lijek protiv virusa i prehlada, a njegovi ljekoviti sastojci poznati su od davnina! Dokazano povoljno djeluje na kožu, organe za disanje, živce, želudac, crijeva, krvne žile i imunološki sustav.

No, mnogi ga ljudi izbjegavaju jer stvara zahad koji se osjeti ‘kilometrima’ iza nas, a pomoć u eliminiranju nam ne mogu pružiti čak ni četkica i najintenzivnija pasta za zube na svijetu.

No, da se ne bi odrekli ovog univerzalnog lijeka za, prvenstveno jačanje imuniteta, posebno kada ‘haraju’ razne viroze i gripa, donosimo nekoliko fantastičnih rješenja koja će eliminirati intenzivan miris koji češnjak ostavlja za sobom.

Stručnjaci savjetuju da uz češnjak, ili nakon njegovog konzumiranja, jedemo namirnice poput jabuka, zelenu salatu, celer, krumpir, peršin, bosiljak ili gljive! Naime, svi oni sadrže fenole, spojeve koji u reakciji sa sumporom iz češnjaka zapravo neutraliziraju neugodan miris.

Stručnjake je posebno oduševila činjenica da zelena salata, iako ima male količine fenola, vrlo učinkovito uklanja zadah iz usta nakon konzumiranja češnjaka.

Komentari

▲ Povratak na vrh