Neodoljivo sočni škampi s roštilja

Nekima škampi ne izgledaju baš privlačno s tim malim nožicama, krakovima, buljavim očima..., a tek kad ih treba čistiti.... Stoga je važno učiniti ih neodoljivo ukusnima. To će vam uspjeti ovako...

Za 4 porcije:

  • 5 00 g cijelih škampa (16 do 20 kom.)
  • 2 žlice maslinova ulja, plus 1/4 šalice
  • 1/2 šalice svježeg začinskog bilja (majčina dušica, metvica, ružmarin i vlasac fina su mješavina. No poslužit će bilo koje začinsko bilje)
  • 1 limun, prerezan popola

Priprema:

1. Zagrijte roštilj tako da je vatra izravna i jaka. U velikoj zdjeli pomiješajte škampe s 2 žlice maslinova ulja te po velikim prstohvatom soli i malo papra.

2. Škampe pecite na roštilju dok im ljušture ne postanu tamnoružičaste prošarane smeđim, oko 5 minuta.

3. Pečene škampe prebacite u čistu zdjelu i pomiješajte s 1/4 šalice maslinova ulja i začinskim biljem. Poklopite i ostavite najmanje pola sata da se okusi prožmu.

4. Na sve iscijedite obje polovice limuna. Posložite stare novine pa na njima ljuštite škampe.

Prilog: hrskavi kruh i bijelo vino.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh