Dosta vam je uvijek istih bezličnih sendviča? Naučite kako pripremiti kulinarska mini remek-djela. Za hrskavi bäco s patlidžanom i humusom potrebno vam je.
1½ ŽLIČICA SUHOGA KVASCA
1 ŠALICA TOPLE VODE
1½ ŽLIČICA ŠEĆERA
3 ŠALICE BRAŠNA
1 ŽLIČICA SOLI
6 ŽLICA MASLINOVA ULJA
3 ŽLICE PUNOMASNOG JOGURTA
2 ŽLICE REPIČINA ULJA
NADJEV: HUMUS, PLOŠKE PATLIDŽANA ISPEČENE NA ROŠTILJU, NAREZANE PEČENE PAPRIKE, NATRGANI LISTOVI METVICE, TANKO NAREZAN JALAPEÑO I LJUBIČASTI LUK, LIMUNOVA KORICA
NAČIN PRIPREME
1 / U srednje velikoj zdjeli pomiješajte kvasac, vodu i šećer. Ostavite da se zapjeni, 10-ak min.
2 / U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, maslinovo ulje i jogurt. Dodajte polovinu kvasca, promiješajte, dodajte ostatak i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto, oko 10 min. Stavite u zdjelu, pokrijte krpom i ostavite dok se volumen tijesta ne udvostruči, sat-dva.
3 / Na pobrašnjenoj plohi mijesite tijesto 10-ak min. Oblikujte 10 kuglica; spljoštite ih na diskove debljine 6 mm.
4 / Jako zagrijte repičino ulje pa na njemu popržite komade tijesta po 30 sekundi sa svake strane tako da se tijesto napuhne.
5 / Stavite dodatke po izboru. Preklopite. Zagrizite. —Josef Centeno, chef i vlasnik Bäco Mercata u Los Angelesu
Komentari