Hrskavi bäco s patlidžanom i humusom

Jako zagrijte repičino ulje pa na njemu popržite komade tijesta po 30 sekundi sa svake strane tako da se tijesto napuhne. Stavite dodatke po izboru. Preklopite. Zagrizite.

Dosta vam je uvijek istih bezličnih sendviča? Naučite kako pripremiti kulinarska mini remek-djela. Za hrskavi bäco s patlidžanom i humusom potrebno vam je.

1½ ŽLIČICA SUHOGA KVASCA

1 ŠALICA TOPLE VODE

1½ ŽLIČICA ŠEĆERA

3 ŠALICE BRAŠNA

1 ŽLIČICA SOLI

6 ŽLICA MASLINOVA ULJA

3 ŽLICE PUNOMASNOG JOGURTA

2 ŽLICE REPIČINA ULJA

NADJEV: HUMUS, PLOŠKE PATLIDŽANA ISPEČENE NA ROŠTILJU, NAREZANE PEČENE PAPRIKE, NATRGANI LISTOVI METVICE, TANKO NAREZAN JALAPEÑO I LJUBIČASTI LUK, LIMUNOVA KORICA

NAČIN PRIPREME

1 / U srednje velikoj zdjeli pomiješajte kvasac, vodu i šećer. Ostavite da se zapjeni, 10-ak min.

2 / U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, maslinovo ulje i jogurt. Dodajte polovinu kvasca, promiješajte, dodajte ostatak i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto, oko 10 min. Stavite u zdjelu, pokrijte krpom i ostavite dok se volumen tijesta ne udvostruči, sat-dva.

3 / Na pobrašnjenoj plohi mijesite tijesto 10-ak min. Oblikujte 10 kuglica; spljoštite ih na diskove debljine 6 mm.

4 / Jako zagrijte repičino ulje pa na njemu popržite komade tijesta po 30 sekundi sa svake strane tako da se tijesto napuhne.

5 / Stavite dodatke po izboru. Preklopite. Zagrizite. —Josef Centeno, chef i vlasnik Bäco Mercata u Los Angelesu

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh