Detox vode s okusima – napravite ih sami

Voda je najbolje piće jer je neutralna i kao takva najuspješnije utažuje žeđ. No, katkad nam se voda jednostavno ne pije i željeli bismo nešto drugo s malo više okusa. Tu odlično uskaču detox vode s okusima koje možete i sami pripremiti –osvježavajuće su i ukusne su, čine dobro našem tijelu i brzo se pripremaju

Ovako se rade: povrće, voće i/ili začinsko bilje operite, narežite na manje komade, stavite u staklenku ili vrč, zalijte vodom i ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje 2 sata. Sastojke možete odabrati po vlastitom ukusu, isprobavati kombinacije ili se držite naših prijedloga.

Savjet: Najbolji izbor za držanje napitaka je staklo. Izbjegavajte plastične vrčeve i ambalažu. Ako napitak želite ponijeti van kuće, odaberite staklenu bocu ili plastičnu bez parabena. Evo nekoliko naših prijedloga:

Voda s limunom i đumbirom Za 2 litre vode: 2,5 cm đumbira, 2 limuna, stevia ili med

  1. Đumbir ogulite i naribajte na sitno.2. Limun operite, jedan prerežite i iscjedite sok, a drugi narežite na ploške. 3. Oboje stavite u vrč, zalijte s 1 litrom vode i ostavite u hladnjaku preko noći. 4. Sljedeće jutro dodajte još vode i po želji zasladite.

Voda s narom i metvicom  Za 1 litru: 1 limun, 1 nar, metvica

  1. Operite limun i iscjedite sok. 2. Dodajte sok od nara. Sok istisnite tako da nar prepolovite i protisnete bobice kroz sito ili u sokovniku. 3. Sokove stavite u vrč i zalijte mineralnom ili običnom vodom te dodajte nekoliko listića metvice.

 

Voda s krastavcima i metvicom  Za 1 litru: 1 limun, pola krastavca, metvica

  1. Operite limun i krastavac i narežite ih na ploške. 2. Ploške stavite u vrč i zalijte vodom. Dodajte nekoliko listića metvice.

Komentari

▲ Povratak na vrh