5 mješavina začina koji će dosadnu piletinu pretvoriti u neodoljivu eksploziju okusa

Jer postoje mnogo bolje stvari od papra i limuna.

Pečenje velike porcije piletine u nedjelju jedan je od najjednostavnijih načina pripreme proteina za cijeli tjedan. Ali svaki dan jesti istu hranu je dozlaboga dosadno.Vrijeme je da otkrijete: mješavine začina. Napravite neke od ovih mješavina kako bi pripremili piletinu na kreolski, istočnjački ili barbecue piletinu, sve u isto vrijeme.

Evo što vam je činiti: zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pileća prsa bez kože i kostiju natrljajte začinima po želji (niže su navedeni recepti), a zatim lagano pouljite kako bi se začini bolje primili za meso.

Pecite piletinu dok unutrašnjost mesa (provjerite termometrom) ne dostigne temperaturu od 74 stupnja, dakle 15 do 20 minuta, ovisno o debljini mesa. Višak začina pohranite u hermetičke posudice.

Ove mješavine začina odlične su i za piletinu s kožom i kostima ili pečenu na roštilju. Vrijeme pečenja ovisi o metodi pečenja, ali ciljajte na unutrašnju temperaturu od 74 stupnja.

To je to! Zauvijek se riješite bezukusne piletine s ovim fantastičnim kombinacijama:

Dimljena crvena mješavina

Ova mješavina koju je osmislio John Stage, osnivač poznatog restorana Dinosaur Bar-B-Que u New Yorku, sadrži crvenu papriku, kajensku papriku i šećer za karameliziranu, slatko-pikantnu kombinaciju.

U srednje velikoj zdjelici pomiješajte…

2 žlice dimljene crvene paprike

2 žlice soli

2 žlice nerafiniranog šećera

1 žlicu čilija u prahu

2 ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra

1 ½ žlicica luka u granulama

1/8 žličice kumina

½ žličice celerove soli

1/8 žličice kajenske paprike

Od ove količine dobit ćete otprilike pola šalice mješavine začina.

Bliskoistočna mješavina začina

Ovu mješavinu osmislio je chef Troy Guard iz restorana Denver’s TAG, a sadrži sumak, aromatični začin koji možete kupiti u specijaliziranoj trgovini začinima.

U srednje velikoj zdjelici pomiješajte…

1 žlicu soli

1 žličicu mljevene crvene paprike

½ žličice mljevenog sumaka

½ žličice luka u prahu

½ žličice češnjaka u granulama

½ žličice svježe mljevenog crnog papra

½ žličice sušenog peršina

½ žličice šećera

Od ove količine dobit ćete otprilike pola šalice mješavine začina.

Mocha smeđi šećer mješavina začina

Kava i meksička čokolada ovoj mješavini daju bogat okus. Dodajte malo čili papričice i imat ćete osjećaj kao da vam mariachiji sviraju u ustima. Erich Brennan, glavni chef restorana Post 390 u Bostonu, kaže da čokolada pomaže začinima da se zalijepe za meso.

U srednje velikoj zdjelici pomiješajte…

½ šalice mljevene kave

2 žlice svijetlog smeđeg šećera

2 žlice soli

1 ½ žličice ancho (poblano) čili papričice u prahu

2 žlice naribane crne čokolade (gorke, nezaslađene)

Od ove količine dobit ćete otprilike 1 šalicu mješavine začina.

Jesenska mješavina začina

Uživajte u dubokim, slasnim okusima jeseni uz ovu kompleksnu mješavinu začina koju je osmislio Daven Wardynski, chef kuhinje restorana Omni Amelia Island Plantation.

U srednje velikoj zdjelici pomiješajte…

½ šalice mljevenog korijandra

2 žlice mljevenog pimenta

2 žličice mljevenih klinčića

1 lovorov list, mljeven

2 žlice kumina

3 žlice svježe mljevenog crnog papra

1 žlicu mljevenog cimeta

Od ove količine dobit ćete otprilike 1 šalicu mješavine začina.

Kreolska mješavina začina

Volite okus Jambalaye? Isprobajte ovu potentnu mješavinu ispiriranu Louisianom, koju je osmislio John Stage iz restorana Dinosaur Bar-B-Que.

U srednje velikoj zdjelici pomiješajte…

¼ šalice mljevene crvene paprike

¼ šalice češnjaka u granulama

2 žlice luka u granulama

1 ½ žlica svježe mljevenog crnog papra

1 žličica bijelog papra

2 žlice sušenog timijana

2 žlice sušenog origana

1 žlica svijetlog smeđeg šećera

1 žličica kajenske paprike

1 žličica mljevenog kumina

Od ove količine dobit ćete otprilike 1 šalicu mješavine začina.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh