Zaprljajte se i napredujte

Mike Rowe, bivši voditelj Dirty Jobs showa, prije svega obožava predstavljati najbolje dijelove obavljanja nekih od najgorih, najodvratnijih i najprljavijih poslova koje čovjek može raditi. Iskoristite njegovo iskustvo kako biste napredovali...

Od njegova boravka u rovovima koristi možete imati i vi. Evo što savjetuje iz vlastitog iskustva:

“Primite se prljavog posla”

Bez obzira na to jeste li šljaker ili lik iz ureda, uvijek će biti poslova za koje bi se dobrovoljno javila samo budala. Zato budite ta budala: istina je da su za karijeru ti poslovi čisto zlato. Oni se moraju obaviti i šef će vam biti zahvalan ako začepite nos i zaronite. Tajna: “Ako možete skopčati kako uživati u onome u čemu većina ljudi ne može ili ne želi, pobjeđujete”, kaže Rowe.

Mike Rowe, voditelj emisije “Dirty Jobs”

“Radite pametno i teško”

To je slogan na posterima za Mike Rowe Works zakladu koja daje više od 1,6 milijuna dolara za školarine u strukovnim školama. Čak i ako radite u uredu, isplati se upregnuti fizički. “Dođite rano. Ostanite dokasna. Otkrijte kako postići da šef ispadne sjajan. Budete li to činili, dan za danom, čeka vas promaknuće.”

„Ne slijedite strast – unesite je “

Strast je važna, no zašto biste je slijedili?” pita Rowe. “Strast donesite sa sobom gdje god da idete.” Ponosite se svojim poslom tako da naučite cijeniti sve njegove aspekte, čak i dosadne zadatke – kad ih obavite, možete se baciti na uzbudljivije projekte.

Komentari

▲ Povratak na vrh