Sitnicama do velikih promjena

Britansko je istraživanje pokazalo da vas žvakanje žvakaće gume usredotočuje na posao koji obavljate. Plus, aroma peperminta pojačava koncentraciju. Na sastanke obavezno nosite Smartpen.

Kolege koji se ne gase i često čekiranje stranice www.guzekomeduze.hr (znamo da ste kliknuli!) “pojedu” vam cijeli radni dan? Izbjegnite klasične zamke i zaradite povišicu bez puno napora.

Kolege s posla mogu cijeli dan pričati o Dinamu i Hajduku

RJEŠENJE Slušalice Parrot Zik

ZAŠTO DJELUJU “Slušalice za poništavanje buke šalju jasan signal svima oko vas da ste zadubljeni u posao”, tvrdi Joost Wouters, autor knjige 15-Minute Inbox. (Pokušajte i coffitivity.com; jedno je kanadsko istraživanje pokazalo da slušanje buke iz kafića – umjerene jačine – za 13 posto pospješuje kreativnost).

Zapišete nešto, pa izgubite ceduljicu

RJEŠENJE Echo Smartpen

ZAŠTO DJELUJE Svako slovo i svaku črčkariju s dugog sastanka možete pohraniti i poslije lako pronaći na kompjutoru, a ugrađeni mikrofon može pohraniti i vaše zvukovne zapise.

Teško se koncentrirate.

RJEŠENJE Štoperica Datexx Cube

ZAŠTO DJELUJE Kad je okrenete, počinje otkucavati vrijeme (5, 15, 50 ili 60 minuta). Tako si lako možete odrediti vremenske rokove: recimo, 15 minuta odgovarate na mailove, 15 minuta špijunirate bivšu na Facebooku. “Tako ćete prestati rasipati vrijeme na niskoproduktivne aktivnosti poput surfanja webom”, tvrdi Bethanne Kronick, osnivačica tvrtke za povećanje produktivnosti Simplify!.

Ne slavite pobjede

RJEŠENJE Čutura The Hell With Work

ZAŠTO DJELUJE Ne pijemo baš na poslu – ali kad pijemo, pijemo iz profinjene čuture od nehrđajućeg čelika. Decilitar je dovoljan da nazdravimo kolegi na promaknuću – ili ga utješimo nakon otkaza.

Na sastancima vas ne doživljavaju

RJEŠENJE Džepni rupčić FatCloth

ZAŠTO DJELUJE Plavo je boja uspjeha. “Ta boja zrači povjerenjem i autoritetom”, kaže Kate Smith, korporativna savjetnica za boje. Hoće li zbog rupčića vaše ideje biti bolje primljene? Neće. Ali barem ćete moći obrisati naočale i zaslon mobitela.

Svakodnevno udarate u mentalni zid

RJEŠENJE Glee Gum Sugar-Free Refresh-Mint

ZAŠTO DJELUJE Britansko je istraživanje pokazalo da vas žvakanje žvakaće gume usredotočuje na posao koji obavljate. Plus, aroma peperminta pojačava koncentraciju. Zašto Glee? Jer tvrtka ne rabi umjetne boje, sladila i arome. –LILA BATTIS

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh