Kako povećati broj spermija?

Potražite pomoć liječnika. Nemojte pušiti travu: znanstvenici sa Sveučilišta Manchester otkrili su da kanabis snažno smanjuje mušku plodnost. Možda ćete trebati promijeniti navike putovanja na posao.

Pretpostavit ćemo da ste odrasli muškarac u vezi punoj uzajamne ljubavi i da ni nakon dvije godine ustrajnog pokušavanja s djevojkom ili ženom, roda nikako da dođe. Najkraći savjet bio bi da svakako potražite pomoć liječnika koji će moći odrediti pretrage te poslati vas i dragu specijalistima. Obradovat će vas to da ne morate djece radi nositi najšire bokserice: donje rublje nema veze s brojem spermija, unatoč babljim mudrostima.

Možda ćete trebati promijeniti navike putovanja na posao: istraživanje sa Sveučilišta Las Palmas na triatloncima pokazalo je 2009. da puno bicikliranja smanjuje mogućnost imanja potomstva. Prehranu podebljajte pasiranom rajčicom jer istraživanja Klinike Cleveland kažu da likopen povećava kvalitetu, motilitet i volumen sjemena, pa broj spermija može porasti i za 70 posto. Nemojte pušiti travu: znanstvenici sa Sveučilišta Manchester otkrili su da kanabis snažno smanjuje mušku plodnost.

Komentari

▲ Povratak na vrh