Pravilo 10 sekundi: što muškarce prvo privuče na ženi?

Rezultati istraživanja britanskog Sveučilišta u Manchesteru otkrili su koji dio ženskog tijela privuče muškarce na prvu

U studiji kojom su testirani muškarci gledali fotografije različitih žena, s ružem na usnama i bez njega, otkriveno je kako su muškarci prvo primjetili na ženama njihove – usne!

Točnije, u prvih 10 sekundi muškarci su “fiksirali” pogled na ružičasti ruž za usne, u prosjeku 6,7 sekundi, dok je crveni ruž njihovu pažnju zadržao u prosjeku 7,3 sekundi.

Kad je žena imala ruž na usnama, muškarci su njezinim očima posvećivali u prosjeku 0,95 sekundi, dok su na kosu “utrošili” još manje – 0,85 sekundi. Pri tome, što su usne bile punije privlačile su više njihove pažnje.

Ovim su istraživanjem samo potvrđene neke prijašnje teorije da su ‘usne jedan od najsenzibilnijih dijelova ženskog tijela’ te da igraju ključnu ulogu kada je seksualna privlačnost među ljudima u pitanju.

“Istraživanje ukazuje na to da su crvene usne i percipirana atraktivnost žene još uvijek neraskidivo povezani. Crveni ruž se pokazuje kao najmoćniji faktor privlačnosti koji značajno povećava vizualnu fiksaciju“, zaključili su voditelji istraživanja.

Komentari

▲ Povratak na vrh