Ovo je zapravo najopasniji neprijatelj James Bonda!

Vjerojatno niste primjetili, no tajni agent već šest desetljeća uspješno gleda 'smrti u oči' - iako bi netko drugi na njegovu mjestu od ovog neprijatelja već odavno bio - mrtav!

Možda ste primjetili, iako neki misle kako je tajni agent 007 zbog toga pravi frajer, ali istraživanje novozelandskog sveučilišta ozbiljno ‘upozorava’ na činjenicu kako James Bond ima ozbiljan problem s – alkoholom!

‘Nepobitan je dokaz da je James Bond kronični alkoholičar’, zaključuje studija objavljena u časopisu ‘Medical Journal of Australia’. Naime, pregledavajući 24 filma o najpopularnijem tajnom agentu na svijetu, ‘alarm’ se upalio u baš svakom filmu – jer, eto, Bond već 6 desetljeća ne prestaje piti!

Pažljivom analizom izračunato je da je Bond ukupno popio 109 pića, tj. prosječno 4,5 po filmu. Čak štoviše, u filmu ”Quantum of Solace” iz 2008. iskapio je 6 Vesper Martinija – što je fatalna količina od čak 240 ml alkohola!

Nije dovoljno što je popularnom tajnom agentu u skoro svakoj sceni ugrožen život – što od negativaca, zgodnih žena i raznih splekti i vratolomnih jurnjava, nego i njegovi tvorci ne vode brigu o njegovu zdravlju – u jednoj je knjizi, primjerice, Bond popio pola litre alkohola što je, budimo realni, količina koja bi gotovo svakoga ubila. Ali eto, ne i tajnog agenta 007.

”Kronični rizici su što često pije prije sukoba s negativcima, prije vožnje (uključujući i potjeru), kocka se s velikim ulozima, dolazi u kontakt s opasnim životinjama, izvodi ekstremne pokrete i seksa se s neprijateljima, a ponekad i s pištoljima i noževima u krevetu”, izjavio je prof. Nick Wilson koji je vodio istraživanje te dodao kako i ‘izvješće MI6-a navodi da je Bond ovisan o alkoholu i drogama’.

Nakon svega, najveća misterija oko Jamesa Bonda jest kako je on uopće živ?

Komentari

▲ Povratak na vrh