Tko je Men’s Healthov kandidat za New York City maraton?

Drugu godinu zaredom vaš omiljeni časopis i naši partneri pripremaju i vode jednog kandidata na najprestižniji maraton na svijetu - 3. studenog u New Yorku! Ove godine tu je priliku dobio jedan Splićanin sa zagrebačkom adresom

Mario Malčak, 33-godišnji Splićanin sa zagrebačkom adresom, voditelj računovodstva u jednoj zagrebačkoj privatnoj tvrki, nije krio oduševljenje što je postao naš kandidat kojeg ćemo pripremati za prvi maraton u životu i to najprestižniji na svijetu – New York City marathon!

Mario je tako ostvario svoj san da kao jedan od više od 50 tisuća natjecatelja iz cijelog svijeta, 3. studenog 2019. godine, istrči 42,2 km ulicama Velike jabuke.

‘Kad pomislim na to da ću istrčati NYC Maraton odmah cijeli protrnem. Presretan sam što ću na taj način započeti svoju ‘maratonsku’ karijeru. Istodobno sam uzbuđen i moram priznati pomalo preplašen jer će mi to biti prvi maraton. S obzirom da sam na treninzima već istrčao 33 km, svi mi kažu da se nemam čega bojati jer to sigurno već sada mogu, ali sam svjestan da me ipak još dugi put čeka ovo ljeto da se pripremim. Svakako mislim da ću ako nastavim s trenutnim pripremama uspješno otrčati maraton, a pod uspješno ne mislim o rušenju nekih rekorda već o tome da cijelu dionicu otrčim bez hodanja, i pritom uživam u svakom novom koraku’, otkrio nam je presretni Mario kojeg su već ‘pod svoje’ uzeli naši partneri Biotrening, Mentalni trening, Hydra, Saucony, Samsung, Itami i Trčaona – koji će mu pomoći da što spremniji dočeka 3. studenog!

S obzirom na velik broj utrka koje je Mario u zadnjih 5-6 godina koliko se bavi trčanjem ‘odradio’ vjerujemo kako će njujorški maraton doista biti kruna njegove trkačke karijere.
Zanimalo nas je koje su mu utrke do sada ostale u posebnoj uspomeni.

‘Kada se zbroje sve utrke možda bi se broj kretao oko 30-ak. Stvarno nisam siguran koliko, ali svaka utrka do sada je po nečemu posebna. Bilo je tu i kratkih (5 km) pa nešto dužih (31 km), od cestovnih do trail trka… od prve – kada sam jedva prešao 5 km, pa do najduže do sada – ¾ maratona na Grawe noćnom maratonu. Svaka trka je po nečemu ostala posebna. Doma na jednom mjestu čuvam sve startne brojeve s upisanim rezultatima i medaljama. Ako moram istaknuo bi od svih dvije.
Prva utrka bi bila novogodišnja utrka 5 milja baš u New Yorku gdje ću otrčati svoj prvi maraton u životu. Pretprošlu novu godinu sam dočekao na trci koja počinje 31. 12. u 23:59:59 h zajedno s novogodišnjim vatrometom. Nisam se nikad više smrznuo kao tada, ali tu atmosferu i doživljaj na trci teško se može dočarati riječima. Kad se sjetim te trke na pamet mi odmah padne i moj najbolji prijatelj Filip koji se smrzavao još više nego ja čekajući me u cilju. Druga utrka bila bi Istria Wine Run prošle godine gdje sam trčao 21 km trail. Ta utrka je skoro u potpunosti, barem meni, bila orijentirana na zabavu. Nikad nisam sporije istrčao polumaraton, a isto tako nikad se nisam više zabavio i uživao’, priznao nam je Mario.

 

Komentari

▲ Povratak na vrh