Startni broj je u rukama!

Drugi dan boravka u New Yorku, i dan uoči starta maratona Mario Malčak od brojnih događanja nije uspio odraditi planirani trening. Hoće li se to negativno odraziti na najveću utrku njegova života?

Drugi dan boravka u New Yorku sasvim je očito da neću stići odraditi lakši trening prije same utrke, ali uz ovoliko hodanja po gradu i muzejima, zapravo je i bolje da odmaram. 
Dan smo započeli posjetom Guggenheim muzeju koji osim svojom arhitekturom ostavlja bez daha kolekcijom umjetnina koju sadrži. Nevjerojatno je koliko remek-djela stoji izloženo na tako malom prostoru, baš kao i u Metropolitan muzeju kojeg smo posjetili netom poslije. Doduše, Metropolitan je stvarno ogroman i mislim da tjedni ne bi bili dovoljni da se vidi sve što je izloženo. Zato smo se odlučili za dvije besplatne ture po muzeju u kojima njihovi volonteri, a u našem slučaju volonterke, kroz 10-ak odabranih djela prođu neku temu. Ovo su bile dvije najbolje ture koje sam u životu poslušao. Još više sam se iznenadio kad sam saznao da ture vode volonteri koji se za svaku temu pripremaju i školuju barem godinu dana! A svaka tura je drugačija jer svaka osoba sama bira koje slike će istaknuti i zašto. Mi smo bili na turi o impresionizmu i post-impresionizmu te na turi o europskom slikarstvu od 12. do sredine 19. stoljeća.
Nakon Metropolitana uslijedio je dugo iščekivani odlazak na EXPO gdje se preuzimaju startni brojevi. Toliko trkača i njihovih pratnja na jednom mjestu apsolutno je nevjerojatno, a organizacija svega je vrhunska. Od ulaska do preuzimanja startnog broja i paketa – uz čekanje u redu i isprobavanje veličine majice – trebalo mi je manje od 5 minuta što je uz toliki broj ljudi na granici nevjerojatnog! U odnosu na većinu hrvatskih trka gdje sam sudjelovao nemjerljivo puno brže.
Naravno, dio vremena iskoristio sam i za fotografiranje i obilazak štandova svih partnera utrke te druženje s prijateljima Filipincima koji žive u NY i Chicagu. Svi smo se odmah zapratili i na službenoj aplikaciji NY road runners gdje ćemo moći uživo pratiti kako tko trči odnosno vjerojatnije ćemo na kraju vidjeti tko je već završio, a tko nije.
Večer smo iskoristili za odlazak u Metropolitan operu poslušati operu ‘Orfej i Euridika’. Bilo je to iznimno iskustvo uz vrhunsku scenografiju i izvedbu iako, moram priznati kako u većini europskih gradova postoje i ljepše zgrade od ove.
Danas je bio plan smiriti sve doživljaje i emocije, pa sam prvo pomogao prijatelju preseliti iz Jersey Cityja u Brooklyn, a onda otići na brunch. Kasnije ćemo obići slavni muzej MoMa i nakon njega ranije otići na spavanje – jer je sutra dan D. Čak sam odustao od trčanja laganog ujutro kako bi se stigao odmoriti. Mislim da je dovoljna sva kilometraža koju sam dnevno prehodao. Srećom mi Samsung Galaxy Watch active prati svaki korak i pređeni kilometar u Saucony triumph ISO 5 tenisicama.
I to je to. Sutra je taj dan!

Komentari

▲ Povratak na vrh