Kako su satovi postali toliko pametni

Prema svim istraživanjima, 2019. je godina pametnih satova. Više ne brojimo vlastite korake jer to radi pametni sat, trening ne počinjemo ako ne aktiviramo pametni sat, a tu su i gumbići kojima možemo utjecati na kontrolu stresa, kvalitetu sna, broj kalorija koje unosimo, možemo pratiti navigaciju, doznati vremensku prognozu...

Mislili smo tekst početi rečenicom “Od trenutka kada se probudimo, počinje naša povezanost s tehnologijom koja u stopu prati svaki naš korak i aktivnost te nastoji prilagoditi se našem osobnom stilu života, unaprijediti zdravlje te osigurati kvalitetniji život i lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti”, no istina je zapravo da nas tehnologija prati čak i dok spavamo.

Tehnologija je postala sastavni dio našeg života i čini se kako smo na određen način i postali ovisni o njoj. Više ne brojimo vlastite korake jer to radi pametni sat, bilo koji trening ne započinjemo ako ne aktiviramo pametni sat, a da ne zaboravimo kako postoje gumbići kojima možemo utjecati na kontrolu stresa, kvalitetu sna, broj kalorija koje unosimo, pratiti navigaciju, doznati vremensku prognozu…
Prema istraživanjima tvrtke Samsung, 42% ispitanika želi pametne satove koji im omogućuju povezivanje s drugim uređajima cijelo vrijeme, tako da ne moraju “vaditi mobitel iz džepa”, njih 17% želi da im “pomognu u održavanju idealne tjelesne forme”, dok 12% ispitanika želi biti “u trendu”.

Brojke govore sve
Neka istraživanja pokazuju kako je, nakon godina vladavine pametnih telefona, 2019. godina pametnih satova, a prema nekim predviđanjima samo u ovoj godini prodat će se 65,3 milijuna satova, dok će ta brojka već sljedeće godine biti više od 76 milijuna!

Na tržištu postoji niz modela, poput Samsung Galaxy Watch Active2 koji se zahvaljujući intuitivnim i sofisticiranim značajkama savršeno prilagođava osobnom načinu života svakog korisnika, unapređuje wellness iskustvo i brigu za zdravlje te olakšava povezivost s drugim uređajima koji također imaju važnu ulogu u našem životu.
Želite li, primjerice, tijekom dana pravodobno primati važne obavijesti ili uzeti vremena za predah i meditaciju, ovaj će pametni sat donijeti pozitivne promjene u vaš život. Pa čak i onaj modni. Naime, pomoću algoritma My Style potrebno je samo fotografirati outfit te u aplikaciji Galaxy Wearable odabrati željenu boju sata. Pri tome je moguće svakodnevno usklađivati boju zaslona sata s bojom odjeće ili pak odabrati i sačuvati omiljeni stil.

U trkačkom ritmu
Uz to, ovaj pametni sat može pratiti više od 39 različitih vježbi, a automatski se aktivira kod hodanja, trčanja, vožnje bicikla, plivanja, veslanja, dinamičnih vježbi i treninga na orbitreku. Kako bi lakše postigli željenu kondiciju te zdravstvene i fitness ciljeve, korisnici zahvaljujući opciji Running Coach i novim inovativnim senzorima, mogu pratiti svoj ritam trčanja i prilagođavati ga putem čak 7 različitih programa. Uz to, samo jednim klikom možete primiti ili uspostaviti poziv, pristupiti društvenim mrežama i željenom sadržaju te pogledati kratak videozapis. Od sada možete i bezbrižno putovati diljem svijeta jer Galaxy Watch Active2 može prevesti glas i tekst na više od 16 jezika!

Kada je Galaxy Watch Active2 uparen s Galaxy pametnim telefonom, opcija Watch Camera Controller na pametnom satu omogućuje fotografiranje, snimanje, pregledavanje snimljenog sadržaja te prijelaz s običnog na selfie način fotografiranja, dok bežična PowerShare značajka mobilnog telefona omogućuje jednostavno punjenje pametnog sata. Osim toga, sve Samsungove usluge koje su dio Galaxy ekosustava, a među kojima su Samsung Health, SmartThings, Samsung Pay i druge, savršeno su integrirane u pametni sat i mobilne uređaje. Tako je Bixbyjem moguće koristiti navigaciju na satu, početi vježbanje ili provjeriti vremensku prognozu, a sve to uz sigurnosnu Knox tehnologiju.
Čudi li vas onda što sve češće potrošači nazivaju pametne satove svojim “cool prijateljima” kojima je na određen način dopušten pristup čak i najintimnijim događajima (i tu se troše kalorije!) u našem svakodnevnom životu. Pesimisti će reći kako smo potpuno ovisni o tehnologiji, a klasa optimist kako je naš život zapravo puno lakši i bogatiji zahvaljujući njoj.

Komentari

▲ Povratak na vrh